Mazā Mežotnes pils
 
Aktualitātes
30.07.2015

Mazajā Mežotnes pilī izskanēs Pētera Vaska fonda rīkotais kamermūzikas koncerts

Komentē
0

Svētdien, 9. augustā, plkst. 20:00 Mazajā Mežotnes pilī izskanēs Pētera Vaska fonda rīkotais kamermūzikas koncerts, kurā pirmatskaņojumu piedzīvos divi fonda pasūtinājumdarbi.

Pētera Vaska fonda rīkotajā kamermūzikas koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos divi fonda pasūtinājumdarbi – Ingmara Zemzara "Trīs Aspazijas dzejoļi soprānam un klavierēm" un Lauras Gustovskas Dziesmu cikls "Sensitences" ar Aspazijas dzeju.

Koncertā ar apakšvirsrakstu "Trīs latviešu grācijas" uzstāsies dziedātāja Inga Šļubovska, kura pēdējos gados īpaši uzplaukusi gan operlomās, gan kamerdziedāšanā, pie klavierēm būs atraktīvā Agnese Egliņa, savukārt flautiste Dita Krenberga, arī gan soliste, gan orķestra māksliniece un flautu grupas balsts, priecēs ar šarmu un muzikalitāti.

Koncerta programmu tā organizatori dēvē par himnu latviešu kamermūzikai – atšķirīgai, tuvai, katrreiz jaunai. Līdzās jau minētajiem pirmatskaņojumiem koncerta pamatā būs klasika – Alfrēda Kalniņa un Jāņa Mediņa darbi. Koncertā būs dzirdami arī mūsdienu autoru darbi dažādos salikumos: jūsmīga lirika, gaiša apcere, dejisks piesitiens. Kā arī Raiņa un Aspazijas 150. dzimšanas dienai par godu skanēs dziesmas ar abu literātu vārdiem.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!