JJ
pirms 6 gadiem
"...netika izveidota abu kopienu pārstāvēta valdība."

Kuri, lūgtum, būti tie abu kopienu pilnvarotie pārstāvji, kuru rokasspiedieni apstiprinātu "vēsturisko izlīgumu"?:)

1. Nebiju iedomājies, ka kāds varētu ņemt par pilnu SC pretenzijas pārstāvēt visus LR dzīvojošos nelatviešus.
2. LR dzīvojošie nelatvieši nav viena kopiena, putinistu sapnis tos mobilizēt zem krievu nacionālistu lozungiem nav īstenojies.
3. Latvieši savā dzimtenē nav kopiena, bet pamatnācija.

Līkcepure
pirms 6 gadiem
Kā vienmēr - kruti uzrakstīts.

WAT
pirms 6 gadiem
Sadzīt var tikai lopus, cilvēki paši izvēlas savu ceļu, lai vai kā SC elektorāts man neietu pie sirds, tomēr es viņus pamatā uzskatu par cilvēkiem, ar savu brīvu izvēli, atšķirībā no Jums, kas uzskata ,ka viņi ir pasīvie reaģētāji, kurus jāstumda, jāgrūsta, jāžēlo, kaut ko jādod, jāsola, jāappuišo utt., vārdu sakot jāņemās kā ar zīdaiņiem.
Tas savukārt nozīmē , kamēr jamo bŗīvā izvēle( neviens nevienu nekur nav dzinis, totālas blēņas), ir Moskovija uber alles, tikmēr sadarbība ar viņiem ir nac. interešu.nodevība.

Soc.demi ir sāpīgs jautājums, jo pirms bojārēni notirgoja SC šo ideoloģisko nišu, viņi to bija neatgriezeniski diskreditējuši ( SC nopirka tikai tukšu čaulu) soc.demu politiskās nostādnes.
ZZS ir gatavs visiem sakariem ar jeģinorosu filiāli, izņemot atklātām politiskām saistībām, un protams pat viņi nav gatavi tuvoties moskovītiem ārpolitiski. Elektorāts nepiedos. Lembe tomēr ir stratēģiski un tālredzīgi domājošs cilvēks.

WAT
pirms 6 gadiem
Nu par to kursa maiņu, drīzāk bāzes kuģis mainīja to kursu uz stingrāku dūri ( kā mēs to Moskovijā redzam pie Vladimira Lieliskā) un PSRS&Impērijas vērtībām, nevis kāda satelīta individuāla kustība, reakcijā uz kaut kādām mazām vietējām politiskām spēlītēm.

Kas tiem lojālajiem Latvijas krievvalodīgajiem liedz taisīt savu partiju( es par to pašu, ja kas)? Kāpēc jābalso par jeģinorosu filiāli un sovoka&impērijas vērtībām? Ko tad viņi par ZRP nebalsoja, kas sākotnēji bija ļoti lojāla krievvalodīgajam elektorātam? Kamēr viņi paši( krievvalodīgo pamatkontingents) deliģē savas balss tiesības jeģinorosu filiālei, tikmēr diemžēl taisni! Kad paši izveidos ko SAVU,LR lojālu, Eiropas pamatvērtībās bāzētu, kas arī piesaista ar ko vairāk par krievvalodīgumu, tad welcome, var runāt un ir jārunā.

Tas ka Rīgā šāda kombinācija ir jamējo veiksme:
1. LR lojālistus -sovokus, LC/JP/LPP/PLL/GKR veiksmīgi apvārdoja, nothing personal, just business .
2. Pēdējās vēlēšanās V, RP izpausme pašvaldību vēlēšanās bija nožēlojama, iespējams kāds politiskais dīls ar SC.
3. Loģiski ,ka SC elektorāts darbojas kā viena dūre( akurāt kā mamma jeģinoroska), kas dod iespējas arī savākt lauvas tiesu balsu zem 5%.

LR kopumā Rīgas kombinācija nav iespējama, jo savādāks elektorāta profils, ar visu ZZS tie tomēr ir principiāli LR lojālisti, neskatoties uz Lembes recidīviem. Savukārt LC/JP/LPP/PLL/GKR inkarnācijas republikāniski pēdējā laikā nav neko varējuši izspiest un neizskatās ka varēs.

WAT
pirms 6 gadiem
Tas, ka VZ bija Dieva rīkste(pirksts), pats to īsti līdz galam neapzinādamies, kā Ījaba kngs norāda ,ar krietnu devu hybris, ir fakts.
Tomēr ,Jūsu ietiepīgā SC portreta neredzēšana, nedara godu saprātīgam cilvēkam.
RP jau mēģināja uzrunāt arī krievvalodīgo elektorātu, bija gan Vj.Dombrovskis utt.., rezultāts? Saņēma balsis, likumsakarīgi, tikai no LR lojālistiem( diemžēl nospiedošā vairākumā latviešiem). VZ vienkārši stratēģiski kļūdījās ar tiem tankiem...
Krievvalodīgie kā balsoja par Jeģinorosu filiāli (LR vieta jeģinorosu mitoloģijā ir tuvās ārzemes, Eirāzijas savienība, ne mazāk), tā balsoja. Būsiet pamanījis tiem nav nekādu politisku preferenču(kreisums-labējums, konservatīvisms-libērālims, ir tikai intereses ko akceptē mātes organizācija, konkrētos operatīvajos apstākļos, galvenais viņu uzdevums noturēt savu elektorātu vienā dūrē, lai stundā X to varētu operatīvi izmantot, pamatā ar populismu, nacionālismu, sovoka nostaļģiju utt...)
SC ir krievvalodīgo sovoku pārstāvēta organizācija, ZZS ir latvisko sovoku organizācija, abas vieno attieksme pret tiesiskumu, uzņēmējdarbības vidi, valsts pārvaldes principiem, vērtībām.
Tikai atšķirībā no krievvalodīgajiem LR lojālistiem bija/ir/būs izvēle - V, RP, NA, ZZS utt.., neviens LR lojālistu neprovē noturēt dūrē, demokrātija saproties.
Tas, ka SC eksistence dod iespējas ZZS&co turēt zelta kārti un čakarēt LR veselību, diemžēl ir labi sarēķināts. Vai nu LR lojālistu nodokļus izkleķerēs oligarhu pakalpi, padaloties slepeni ar SC maizestēviem(pirms Rīkojuma valdīšanas acīmredzamā īstā koalīcija ZZS+PLL+SC), vai nu pie stūres nonāks SC un tāpat izkleķerēs tos( Rīga ar saviem uzņēmumiem ir labs piemērs) padaloties ar oligarhiem. Loose&Loose situācija LR. ZZS vismaz ārpolitiskā diskursā ir LR lojālisti, tāpēc viņi visus šos ~20 gadus ir turējuši pirkstus uz pulsa.
Risinājumu nav daudz , vai nu LR krievvalodīgo kopiena kļūst domājošāka un sāk pieprasīt ,kaut ko daudzveidīgāku par vienu jeģinorosu filiāli. Vai LR lojālisti kļūst apķērīgāki, ka atpazīs vilkus avju ādās (ZZS,šleseristus,PLListus). Abas receptes prasa laiku-evolūciju...

pt
pirms 6 gadiem
daži iebildumi tomēr radās.
a) pašreizējais Bērziņš nebūt nav cilvēks bez pieredzes politikā, tomēr nevarētu teikt, ka pēc viņa ievēlēšanas sākās apgaismības laikmets.
b) ja autors parakņātos atmiņās, iespējams, pamanītu, ka tolaik nu ļoti populārs sauklis bija "atlaist Saeimu". Ja Zatlers to nebūtu darījis, to būtu izdarījis kāds cits (savācis parakstus, sasaucis referendumu), nez vai tā neapmierinātība būtu tik vienkārši izgaisusi.
c) par koalīciju ar ZZS - politiskais spēks, pret ko autoram, šķiet, ir pulka mazāk pretenziju, - Vienotība - sēdēja vienā koalīcijā un nepieņēma nekādus lēmumus, kamēr saimnieks no Lemburgas neatbildēja uz zvanu un nepauda savu vēlmi. Un ko? Neko. Nekādu pretenziju, joprojām Latvijas politikas gaismneši.
d) par politiķiem. Kā varbūt politikas vērotājs būs pamanījis, laikam ejot, kļūst aizvien grūtāk politikā iesaistīt kādu "jaunu, godīgu, neaptraipījušos, ar labu reputāciju sabiedrībā". Nav jau vairs nekāda LR Augstākā Padome vai 5.Saeima. Tagadējais sastāvs nudien var iebraukt Saeimā tikai kādam uz šlepes.
e) tas, ja cilvēki nepieceļas, skanot Valsts himnai, ienesot Valsts karogu vai ienākot Valsts prezidentam, vairāk liecina par tiem, kas nepiecieļas, nevis par to, kurš ienāk.
f) kā zināms, rīcība ir ne tikai kaut ko darīt, bet arī neko nedarīt. Un sava cena ir ne tikai tam, ka kāds uzņemas atbildību un pieņem amatu, kam varbūt nav gatavs, bet arī tam, ka daudzi cilvēki nevēlas uzņemties nekādu atbildību, jo tā vienkāršāk pašam un ģimenei, neko neiebilst arī tad, ja nepiekrīt un pamana kaut ko tiešām nelietīgu, jo negrib ienaidniekus. Un gļēvulību jau tomēr arī par tikumu nevajadzētu uzskatīt. Pat Latvijā nē.

Jānis Melnis
pirms 6 gadiem
Jauks nekrologs.
Tu cilvēks izlasi, un tūlīt saproti, cik lielisku izvadītāju (atvadu vārdu teicēju) "mūžības ceļos" aizgājušajiem esam zaudējuši Ījaba kunga personā ... puķēm nokrautā kapu kopiņa; asarās mirkstošie tuvinieki, partijas biedri, līdzgaitnieki, izbijušie pacienti ... un Ījaba kungs, baltā kreklā, ar nopietnu un vērīgu sejas izteiksmi; mazliet nošķiebtu šlipsi sāk uzrunu : "Draugi! Šodien esam pulcējušies, lai atvadītos no Valda(..) kā valstsvīrs un prezidents Valdis Zatlers neapšaubāmi bija ... mēs klusi paliksim šai krastā, vēji šalkos un mierinās mūs ... visi klātesošie tiek aicināti uz bēru mielastu!" nosusinot seju mutautā, labpatikā nopūšoties, rimst Ījabs :)
P.S. Mani gan vairāk interesē, kas rudenī "paņems" Zatlera partijas elektorātu? Pieņemsim ~ 40% tiek Vienotībai, ~ 10% paņem NA, bet par ko balsos atlikušie ~ 50% no tiem, kas pagājušajās Saeimas vēlēšanās atdeva savu balsi par Zatleru? Šis elektorāts, tad arī ir tā "zelta akcija", kuru savās rokās izmisīgi cer iegūt tādi margināli veidojumi kā Šlesera jaunais "biznesa projekts"; Sudrabas ekstātiskās mīlestības "lolojums" ; Repšes "Singapūras zvejniekciems" (tagad jau : Belokoņa - Ozoliņa "golfa klubs"); un krietnie "komunālsaimnieki" (eks-šleserieši) no Reģionu alianses, kas Fortūnas pieburšanai izlēmuši nolīmēties ar Bondara "selfijiem" (smukumam). Vai viņiem izdosies? Spriediet paši -

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Pa smuko! Tiesa, domāju ka šajā traģēdijā prasītos arī sava veida Klitemnestra, neesmu privāto dzīvju alkains lasītājs un pārspriedējs, tā ka neko īsti nezinu, taču iepriekšējo laulību gūtā pieredze tā ka ļauj sievietes arī nedaudz "klasificēt" pēc "instinktīvām" pazīmēm. Un savulaik redzot mūsu bijušo pirmo pāri, neatstājās nojauta - nu, šī kundze iegrūdīs jebkuru lāču bedrē, kur ikviens normāls cilvēks pat tuvumā nerādītos, piedevām būdama pilnīgi pārliecināta, ka veikusi lielisku darbu, palīdzējusi vīrietim izpaust savu slēpto potenciālu, attīstīt jaunas spējas, u.t.t., visi šie smukie apzīmējumi, ar kuriem sievietes apslēpj "galīgi izžmiegts".
Protams, tās dīvānkomentētāja nojautas bez jebkāda faktoloģiska materiāla.

akmens
pirms 6 gadiem
Komentāri ir interesantāki par pašu rakstu. Zatlers rakstīja Rīkojumu # 1 (viens) tāpēc, ka zināja, ka viņu neparvēlēs prezidenta amatā. Ja savā laikā nopietnāk skatītos uz zināmām aploksnēm, viss būtu savādāk. Ušlera un Brigantīnas korsāri ievēlēja Juri Jansonu par Tiesibsargu. Āzis sargā sakņu dārzu - figurāli runājot.

akmens
pirms 6 gadiem
Zatlera Rīkojums nmr. 1 pasliktināja stāvokli valstī, jo izveidojās mazākuma valdība ar "Olšteina" kruķi. (50 + 6)

akmens
pirms 6 gadiem
Epigramma V. Z.
Ne politiķis vairs, ne arī ārsts,
Ne dramatiskais aktieris, ne āksts.
Nav zirgu ratos jūdzams viņš, ne tajos braucējs,
Nav viņam kopējais ne dalītājs, ne saucējs.

Wolfs
pirms 6 gadiem
ceru, ka Jūs pats sevi saprotat. vai ir iespējams uzzināt, kas ir rīkojumā #1 (viens) - lai arī citi zinātu, par ko ir runa.

Wolfs
pirms 6 gadiem
gluži pareizi, bet es šaubos, vai kāds profesionāli ar šo nodarbojas.

Wolfs
pirms 6 gadiem
krievi ir ļoti dažādi. kāpēc viņi visi balso par SC?

Wolfs
pirms 6 gadiem
var arī sadzīt cilvēkus kā lopus - atcerēsimies Baigo gadu. Šeit gan ir kas cits - kas negrib saprast vienmēr atradīs iemeslu nesaprast.

Wolfs
pirms 6 gadiem
Stāstīt mēs varam viens otram, ko gribam, bet tie esam mēs, kas ir sadzinuši visus krievus (ar ļoti retiem izņēmumiem) SC aplokā, kuri attiecīgi izmanto situāciju. Jebkurš mēģinājums kko mainīt, tiek uztverts bezmaz kā nacionālo interešu nodevība.

Ja tam visam piepluso mūsu bojāriskos socdemokrātus, kas par mazu, bet taisnīgu pārdeva savu politisko nišu SC, tad esmu drošs - SC panākumi Rīgā - tas ir tikai sākums. Ziediņi sekos, un mēs visi ar lieliski taisniem mugurkauliem būsim bruģējuši tam ceļu. Atliks vien citam citu apsveikt, kad premjers būs kremļa ieliktenis, bet kāda pērkama oligarhu mauka atdos lēti nopirktās vientiešu balsis, lai viņam būtu iespēja ar turpmāk nesodīti zagt. Super!

Wolfs
pirms 6 gadiem
Es ļoti labi saprotu, kas ir SC. Tāpat nevar nepamanīt, kad viņi vēl vairāk pievērsās Jeģinorosu virzienam.

Privāti es pazīstu daudz sakarīgu krievu, kas ir Latvijai lojāli. Tomēr viņi par "latviešu partijām" nebalsos, un es viņus par to nevainoju - pats ar lielām grūtībām spēju pārvarēt riebumu, kad pienāk vēlēšanas.

Gudri cilvēki meklētu SCā tos saprātīgos krievus, kuri ir normāli. Varbūt ar laiku izdalītos krievu partija, kas spētu pārvarēt 5%, un būtu lojāla Latvijai? Ar to tad arī vajadzētu meklēt kopēju valodu. Ja mēs viņus VISUS apriori sūtam taisni, rezultāts ilgi nebūs jāgaida. Rīgā tas jau ir "uz sejas", bet nākamais būs Latvijas līmenī.

Bet tas viss ir sūds - mums toties ir mugurkauls!


Wolfs
pirms 6 gadiem
ja mēs runājam, par Saeimas atlaišanu, tad tas bija rīkojums #2.
tā galvenais rezultāts - nepieļāva lemberga-ušamera valdības izveidi.

Wolfs
pirms 6 gadiem
ja man piedāvātu preža amatu, es ņemtu. pensijas dēļ. 4 gadi komfortabla kauna, bet tad gan es dzīvotu kā cilvēks.

Wolfs
pirms 6 gadiem
Nu, tad paliksim pie mūsu "vēsturiskās" muļķības, kas 2 vārdos nozīmē - "visi Latvijas krievi neatkarīgi no viņu uzskatiem vēlmēm un darbībām ir putlera maukas, un mēs viņus ienīstam!".

Un mēs dabūsim iekšās pēc pilnas programmas. Apvienosies oligarhu prostitūtas ar Latvijā mītošajām Kremļa maukām, un, kad viņi veidos valdību, jo būs vairākumā, varēsim svinēt vēsturisku notikumu - Latvijas kā valsts bankrotu. Tālākais pēc tam viss vienkārši - piezemēsimies statusā "brīva Latvijas guberņa, brīvā Krievijā".

Wolfs
pirms 6 gadiem
Es galīgi nesekoju politikai, bet man viss liekas nedaudz savādāk. Zatlera lielā diena, no mana viedokļa, bija, kad viņš iznāca tikties ar Lietussargu Revolūcijas mītiņotājiem Doma laukumā.

Vēlāk viņam daudzas reizes nācās pieņemt valstij atbildīgus lēmumus kā valstsvīram - ar Krievijas vadību tikās viņš, Dombrovska pirmo mazākumvaldību nosargāja viņš, kad Šķēle saprata, ka ir kļūdījies, un nebūs Latvijas defolta, un jau gribēja tā kā ņemt varu atpakaļ.

Saeimas atlaišana bija slikts lēmums, bet vienīgais pareizais, un mums visiem jāsaka paldies, ka nepieļāva prokremlisko spēku un oligarhu prostitūtu valdību, kas jau bija izlemta lieta.

Tālāk Zatlers rīkojās pareizi nepievienodamies, piemēram, Vienotībai, bet gan organizējot jaunu partiju, kur deva iespēju parādīties jauniem un spējīgiem cilvēkiem.

Ideāli būtu, ja viņš spētu paveikt arī galveno, nepieļāvis krievu un pērkamo oligarhu apvienošanos, viņš spertu izšķirošo soli Latvijas politiskās dzīves pārveidošanā - veidotu valdību ar SC. Es nezinu, kas notika. Vai nu viņu piemānīja, vai uzpirka deputātus, vai arī izrādījās tie vienkārši nacionāli domājoši muļķi, bet galveno uzdevumu Zatlers neveica - netika izveidota abu kopienu pārstāvēta valdība.

Tam sekoja Zatlera sakāve. Viņa veselības problēmas vēl vairāk visu sarežģīja. Tagad mēs esam kur esam - divās naidīgās kopienās sašķelta Latvija, kura ir spiesta smērēties ar visādiem oligarhu mēsliem, lai mums būtu rīcībspējīga valdība. Skumji.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!