Turaids Petrovs
pirms 6 gadiem
Viņi gan nebija melns un balts, bet par 99% esmu pārliecināts, ka Ilmāra pieminētā grāmata Nr. 1 saucas "Rams un Rums", izdota Latvijas Valsts izdevniecībā 1965.g.

jjanis
pirms 6 gadiem
Ar pirmo piegājienu izlasīt Stikla pērlīšu spēli droši vien izdodas vien retajam. Kad ar piekto piegājienu es tiku pāri 50 lpp. (apmēram), tad tālāk lasīšana drīzāk bija rīšana - centos brīžiem piebremzēt, lai nepalaistu kaut ko garām.
Sākuma nodaļa iespējams pilda iekšā laidēja funkciju. Nezinu vai grāmata daudz zaudētu ja tās tur nebūtu. Bet tā nav 6.klases literatūra. 6.klasē ir jālasa Makss un Morics.

ABR
pirms 6 gadiem
Re, Ilmārs 6.klasē lasījis Stikla pērlīšu spēli. Es atceros, kā 5., vai 6.klasē rāvu cauri Zolā triloģiju. Lasīju šad tad arī mācību stundās, starpbrīžos. Literatūras skolotāja bija pačukstējusi mācību pārzinei - lūk, Zolā lasa. Tā nāca lūkoties, kas uz mana galda stāv, bet Zolā vietā atrada Pasakiet Žofikai - grāmatiņu par pusaudžu draudzību, kuras autoru vairs neatceros. Tā tas bija, Zolā Lurda un Roma, un Pasakiet Žofikai krustu šķērsu.

Ilmārs uz slimnīcu, redz, stiepis Borhesu. Man gadījās, nē, nevis gadījās, bet tīšām ņēmu Stepes vilku. Pārliecībā, ka lasīšu garajās stundās, kad jaundzimušais gulēs. Jā. Kaut kā bija gadījies, ka līdz 23 gadu vecumam šo vienīgo no Heses vēl nebiju lasījusi. Un tā tas arī palika neizlasīts/puslasīts.

Tūvi Jānsoni lasījām kopā ar meitu, kad bija maza. Tie bija brīnišķīgi pavadīti vakari.


MarVika
pirms 6 gadiem
Jā, " Stikla pērlīšu spēle" arī man joprojām ir neiekarota virsotne, kaut " kāpt tajā' mēģināts vairākkārt. Laikam vajadzēs mēģināt vēlreiz, - jūos iedvesmota no komentārim.

Masanori
pirms 6 gadiem
Jā, "Dundurs"...šī grāmata uz mani atstāja neizdzēšamu iespaidu, pat rakstīju par to sacerējumu literatūras gala eksāmenā vidusskolā. Apskatīju izvēli starp dievišķo un pasaulīgo.
Savulaik, man tika teikts, ka literatūras virsotnes cilvēks ir sasniedzis, izlasot Aitmatova "Un garāka par mūžu diena ilgst" un Heses "Stikla pērlīšu spēli". Es te no sevis vēl pieliktu klāt Prusta "Zudušo laiku meklējot", bet nu labi...Ko gribēju teikt - "Stikla pērlīšu spēli" joprojām vēl neesmu izlasījusi, tā stāv plauktā - šī neiekarotā literatūras virsotne.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!