Aktualitātes
04.01.2018

"Manabalss.lv" atsakās vākt parakstus pret Baltijas praidu Rīgā

Komentē
0

Pilsoniskās iniciatīvas portāls "Manabalss.lv" atteicies vākt parakstus, lai apturētu Baltijas praida rīkošanu Rīgā, kas paredzēts šā gada 9. jūnijā, vēsta "LSM.lv"

Parakstu vākšanas iniciatīvas autors bija Valentīns Jeremejevs kurš kopš 2016. gada vada Latvijas Zinātņu akadēmijas dibināto Latvijas Zinātnes fondu, kā arī kopš pērnā gada maija Latvijas Zaļās partijas Rīgas nodaļu. Abas organizācijas norādījušas, ka tas ir Jeremejeva personiskais viedoklis.

Pilsoniskās iniciatīvas portāls "Manabalss.lv" Jeremejeva ierosinājumu noraidījis vairāku iemeslu dēļ. Iniciatīva neatbilst paša portāla nostājai neiestāties pret, bet meklēt konstruktīvus risinājumus dažādiem problēmjautājumiem, kā arī tā neatbilst demokrātijas pamatvērtībām – pulcēšanās brīvībai.

Baltijas praids ik gadu notiek vienā no Baltijas valstīm. Šogad tas norisinājās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, savukārt nākamgad praids notiks Rīgā.

Pēdējo reizi Latvijā praida pasākums norisinājās 2015. gadā, kad Rīgā tika organizēts svarīgākais Eiropas LGBT pasākums "EuroPride 2015". Šī praida gājiens Rīgā pulcēja 5000 dalībniekus un praida nedēļas laikā notika vairāk nekā 60 dažādi kultūras, mākslas, zinātnes un izklaides pasākumi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!