Ilustrācijas: Agate Lielpētere
 
Māksla
02.08.2018

Mākslas reportāža: Maijas Kurševas un Merikes Estnas izstāžu atklāšana

Komentē
0

"Satori" sadarbībā ar laikmetīgās mākslas centra "kim?" izglītības programmu sāk publikāciju sēriju – jauno mākslinieku reportāžas no "kim?" izstāžu atklāšanām. Šīs sadarbības ietvaros jaunie mākslinieki tiek aicināti veidot vizuālu stāstījumu par atklāšanā gūtajiem iespaidiem. Sēriju uzsāk māksliniece un ilustratore Agate Lielpētere, kas asprātīgā komiksā iedzīvinājusi "kim?" izstāžu cikla atvēršanu 26. jūlijā. Tajā klātesošajiem tika dota iespēja iepazīties ar divu atzītu Baltijas valstu mākslinieču personālizstādēm – Merikes Estnas izstādi "Gumijas cimdu ceļvedis" un Maijas Kurševas izstādi "Izmeklēšana".

Merike Estna ir viena no spilgtākajām savas paaudzes igauņu māksliniecēm, kuras rokraksta būtiska iezīme ir performativitāte. Viņas māksla mēdz izkāpt no audekla, fiziski saplūst ar telpu un izaicināt skatītāja priekšstatus par glezniecību un šī medija uztveres robežām. "Gumijas cimdu ceļvedis" ir Merikes Estnas pirmā personālizstāde Latvijā.

Maijas Kurševas jaunākajā darbu skatē būtiska ir telpiskā pieredze, kas skatītāju ievelk un tālāk virza asociatīvā stāstā, kura pamatā ir novērojumi un aizdomas, ka mākslas darbu kopums slēpj ideju. Pierakstot reālas un iztēlotas pārdomas, tiek izgaismota saikne starp šķietamu darbības trūkumu un radošo procesu, starp "absurda naratīvu" vai eventuāli – "cēloņiem un sekām", savelkot kopā visu, kas piederīgs "Izmeklēšanai". 

Izstādes aspkatāmas "kim?" laikmetīgās mākslas centrā, Sporta ielā 2-k1, līdz šī gada 2. septembrim. Vairāk informācijas: www.kim.lv.

Agate Lielpētere

Agate Lielpētere (1995) ir jaunā māksliniece un ilustratore. Vairākkārt piedalījusies dažādās grupu izstādēs, pagājušā gada augustā bija skatāma viņas pirmā personālizstāde galerijā Low "A.K.A.", 2016...

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!