Ilustrācijas: Agate Lielpētere
 
Māksla
28.09.2018

Mākslas reportāža: 13. Baltijas triennāles "Atbrīvoties no rēgiem" atklāšana

Komentē
0

Turpinām laikmetīgās mākslas centra "kim?" izglītības programmas un "Satori" sadarbībā veidoto publikāciju sēriju, kuras ietvaros jaunie mākslinieki aicināti radīt vizuālu stāstījumu par mākslas izstādes atklāšanā gūtajiem iespaidiem. Arī otro publikāciju piedāvā māksliniece Agate Lielpētere, kura 21. septembrī apmeklēja 13. Baltijas Triennāles atklāšanu "kim?" laikmetīgās mākslas centrā.

 

13. Baltijas triennāles "Atbrīvoties no rēgiem" trešā un noslēdzošā sadaļa Rīgā centrējas ap jaunu un nozīmīgu Bena Burgisa un Ksenijas Pedanas darbu – tā ir ievelkoša, psiholoģiski sasvērta vide, kas ieskauj lielāko "kim?" daļu. Apvienojot instalāciju ar skulpturāliem darbiem, mākslinieku radītā pasaule ir savādu naratīvu vadīta un secīgi atklājas "kim?" telpās: lugas vai kinofilmas atliekas, kurās tēli ir izslīdējuši no kadra, vienlaikus liekot domāt par uzgaidāmo telpu, lidostas atpūtas zāli, tirdzniecības centru, muzeju, privāta kolekcionāra midzeni, mantu glabātuvi vai neko no tā. 13. Baltijas triennāles atklāšanas vakarā Rīgā Adams Kristensens un Keira Foksa ieņēma telpu ilgstošā trīs stundu garā performancē, kurā skanēja mūziķa Vindicatrix dzīvā mūzika. Atklāšanas pasākumu noslēdza mākslinieces Karolinas Ahaintres milzu klūgu ekrānu rituāla sadedzināšana, kā arī svinības visas nakts garumā klubā "Piens".

Izstādes apskatāmas "kim?" laikmetīgās mākslas centrā, Sporta ielā 2-k1, līdz šī gada 18. novembrim. Vairāk informācijas: www.kim.lv.

Agate Lielpētere

Agate Lielpētere (1995) ir jaunā māksliniece un ilustratore. Vairākkārt piedalījusies dažādās grupu izstādēs, pagājušā gada augustā bija skatāma viņas pirmā personālizstāde galerijā Low "A.K.A.", 2016...

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!