Aktualitātes
02.02.2018

Mākslas laboratorija "Roja Art Lab" aicina pieteikties dalībniekus

Komentē
0

Mākslinieku rezidence "Roja Art Lab" līdz 4. februārim aicina māksliniekus pieteikties 2018. gada vasaras rezidencei, kas norisināsies no 20. jūlija līdz 4. augustam. Rezidences progamma piesaista gan jaunus, gan jau atpazīstamus māksliniekus. Rezidence tās dalībniekiem piedāvā iespēju radīt eksperimentālus, site-specific mākslas darbus. Tā ir atvērta visām mākslas disciplīnām un formātiem.

Mākslinieki uz radošām darbnīcām Rojā pulcējas jau vairāk nekā 20 gadu garumā, un pateicoties tam, tās pilsētvide ir iemantojusi unikālu pilsētvides mākslas kolekciju.

"Roja Art Lab" ir transdisciplinārs projekts, kam aizsākumi meklējami 1997. gadā saistībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu simpoziju "Rojaraku". Deviņdesmito gadu beigās šeit tika veikti eksperimenti keramikas apdedzināšanas tehnikās – japāņu "raku" un augstās temperatūras malkas krāsnīs. Vēlāk intereses epicentrs tika pārnests no mākslas objektu radīšanas uz vides veidošanu starpdisciplinārā mākslas laboratorijā "Rojaraku".  Rojas pilsētvidē tika izstādīti mākslas darbi, radīts un rādīts eksperimentāls teātris, kā arī rīkoti brīvdabas kinoseansi. Pāris gadus šādas mākslas laboratorijas norisinājās mākslinieku rezidenču centrā "Serde" Aizputē. 2011. gadā, daļēji balstoties "Rojaraku" pieredzē, tika īstenots pirmais kino un mākslas festivāls "RojaL", kura ietvaros darbojās arī mākslas laboratorija. 

Projekta vadmotīvs ir eksperimentāla attieksme pret idejām, mākslu un telpu, un rezultātā tiek radīti mākslas darbi, vienlaikus radot vidi un telpu. Intensīvā darbā, lekcijās un savstarpējās diskusijās mūsdienu mākslas teorijas tiek pārbaudītas praksē. 

Līdz šim radošajās darbnīcās Rojā pabijuši vairāk nekā 150 mākslinieku no 20 valstīm, kas strādājuši dažādās disciplīnas un tehnikās.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rojas novada dome, u.c. "Roja Art Lab" kurators  ir mākslinieks Māris Grosbahs.

Pieteikties rezidencei var šeit. Vairāk informācijas "Roja Art Lab" vietnē un feisbukā.

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!