Aktualitātes
13.02.2018

LTV sāk 16 raidījumu ciklu par Simtgades filmām

Komentē
0

Ar pirmo raidījumu 15. februārī Latvijas Televīzija uzsāk 16 raidījumu ciklu par filmām, kas top Nacionālā Kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei". Līdz pavasarim ceturtdienu vakaros 19:30 būs skatāmi astoņi raidījumi, pirmajam stāstam sekos arī Simtgades pirmās filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" pirmizrāde sabiedriskās televīzijas ēterā svētdien, 18. februārī, informē Nacionālais kino centrs.

Atzīti klasiķi un talantīgi debitanti šobrīd izbauda filmu uzņemšanas radošo lidojumu un aicina uz pirmizrādēm. Valsts simtgadei veidotās filmas sola Latvijas kino atdzimšanu un skatītāju rekordus. Latvijas Televīzija piedāvā raidījumu ciklu "Latvijas filmas Latvijas simtgadei", kas tapis Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros.

Kā top šie darbi, kas Latvijas kinovēsturē paliks iezīmēti ar simtgades zīmi? "Raidījumu cikla uzdevums ir pētīt un dokumentēt šo  unikālo laiku, kad ir tapuši un vēl top tik daudzi kino stāsti," par ideju stāsta Latvijas Televīzijas Programmu daļas direktore Jana Semjonova. Katrai no šīm filmām ir savs neatkārtojamais tapšanas stāsts, sava leģenda, kas virza filmēšanas gaitu. "Redzēt un sajust katra kino stāsta aizkulises ir fantastiska iespēja rast padziļinātu priekšstatu par filmām, kas būs mūsu laikmeta liecība nākamajām paaudzēm," uzsver Semjonova.

Raidījumu ciklu uzsāks stāsts par pirmo simtgades programmas filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru". Par to, kā klasiķis Varis Brasla atgriezās uzņemšanas laukumā pēc vairāku gadu pārtraukuma, par to, kāds bija filmas veidošanas laiks un kādi bija scenārista Alvja Lapiņa personiskie motīvi filmas stāstā.

"Latvijas Televīzija kā simtgades televīzija ir klāt visos svarīgākajos gada notikumos un patiesi vērienīgā, daudzveidīgā simtgades kino programma ir viena no šī gada būtiskākajām aktualitātēm," norāda Semjonova. Pirmā simtgades filma "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" Latvijas Televīzijas ēterā tiks demonstrēta jau 18. februārī, plkst. 21.35 LTV1 programmā – tieši pusgadu pēc filmas pirmizrādes kinoteātrī "Splendid Palace".

Raidījumu ciklā kopumā paredzēti 16 stāsti – katrai simtgades filmai savs. Astoņus no tiem būs iespējams vērot ceturtdienu vakaros no 15. februāra, plkst. 19.30 LTV1. Pārējie astoņi tiks demonstrēti rudens sezonā. Raidījumu veido režisores Agita Cāne-Ķīle, Zane Gargažina un Linda Veinberga, redaktores Daira Āboliņa un Andra Ceriņa un producenti Ieva Rozentāle un Artis Dobrovoļskis. Raidījuma līdzfinansētāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds un Kultūras ministrija.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!