Kārļa Bogustova radītās stikla klavieres "The Sound of Architecture"
 
Aktualitātes
20.10.2015

Londonā izstādītas latviešu mākslinieka Kārļa Bogustova radītas stikla klavieres. Video

Komentē
0

Pasaulē pazīstamā ielu klavieru projekta "Play me I'm Yours" jeb "Spēlē mani, esmu tava" ietvaros Londonā tika izstādītas arī latvieša Kārļa Bogustova radītas klavieres, ko jaunais mākslinieks darinājis no vecu logu stikliem.

Britu mākslinieka Lūka Džerama mākslas un mūzikas projekta "Play me I'm Yours" ietvaros septiņu gadu laikā mākslinieku pārveidotas klavieres izstādītas jau 48 pasaules pilsētās. Šī gada rudenī projekts norisinājās Londonā, kur starp 15 izstādītajām klavierēm vienas bija izgatavojis Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas katedras students Kārlis Bogustovs, kas "Erasmus+" apmaiņas programmas ietvaros praktizējās Londonā. Šobrīd Kārlis Bogustovs ir atgriezies Latvijā un turpina studēt 3. kursā. Mākslinieks pats sevi raksturo kā eksperimentu un novatorisku ideju atbalstītāju, tāpēc savā mākslā cenšas radīt ko jaunu.

Mākslinieks darbu "The Sound of Architecture" jeb "Arhitektūras skaņa" veidoja četrus mēnešus, kuru laikā grieza stiklu no veciem logiem un vairākos slāņos līmēja kopā. Lai nebūtu jātērē nauda materiālam, Kārlis izmantoja stiklus, ko remontdarbu laikā cilvēki met ārā. Tos mākslinieks savāca pats. Mākslinieks piedāvā ieskatīties klavieru tapšanas gaitā:

Kārļa Bogustova radītās stikla klavieres Londonas biznesa centrā "Canary Wharf" bija apskatāmas no 15. septembra līdz 10. oktobrim. Tiek ziņots, ka stikla klavieres piesaistīja milzīgu pilsētas iedzīvotāju un viesu uzmanību, kuri arī izmēģināja instrumenta skanējumu, tomēr klavierēm nācās pārciest arī vandaļu uzbrukumu. Šobrīd klavieres atrodas "Canada One Place" augstceltnē, blakus laukumam, kurā tās tika izstādītas sākotnēji. Jāpiezīmē, ka pēc akcijas beigām uz palikšanu atstātas tikai divas no kopā 15 izstādītajām klavierēm, tāpēc tas uzskatāms par īpašu pagodinājumu jaunajam māksliniekam.

Šobrīd Kārlis Bogustovs savā darbībā koncentrējas uz stikla mākslu, optiskajiem trikiem un ar skeitbordu saistītiem darbiem. Vairāk par to šajā video:

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!