nazis
pirms 6 gadiem
Vēstures pētīšanai un izzināšanai tikai tad ir jēga, ja no tās iespējams kaut ko mācīties, ja iegūtās zināšanas mums palīdz izdzīvot šodienas situācijā. Pētniekiem tas ir jādara, jo tāds ir viņu darbs un uzdevums objektīvi un bez emocijām saskaitīt arī līķus, ievainotos, deportētos un citādi represētos, bet vienkāršam darba rūķim no tā, cik cilvēku aizgājuši aizsaulē no lodēm un bada, godīgi sakot, ne silts, ne auksts. Šodien uz ceļiem līķu ir vairāk, nekā vienā otrā karā. Zinoši cilvēki vēsta, ka to, kas labprātīgi no dzīves aiziet, ir vēl divreiz vairāk. Tā ir šodienas problēma un vai vēsture ar asiņaino notikumu līķu kaudzēm mums dod kaut kādu apjausmu šīs problēmas risināšanā?
Dzīvot ir jāmācās arvien no jauna kā kara un revolūciju apstākļos, tā arī relatīva miera laikā ejot pa ceļa nomali, vai sēžoties kārtējā transporta līdzeklī. Vēsture nebūs mierinājums, kad nāksies kārtējo nelaikā aizgājušo tuvinieku guldīt kapā.

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Nu, ja tā nopietni ķeramies pie līķu skaitīšanas, tad varbūt neaizmirsīsim arī tos 3000 (pēc citiem datiem pat 5000) rīdziniekus, kurus nošāva pēc Rīgas atbrīvošanas no komunistiem 1919.gada 22. maijā...jo pastāvēja aizdomas, ka viņi ir komunistu atbalstītāji. Pieminēsim arī 11 Valmieras komjauniešus, kurus pakāra 1919.gada rudenī pēc LR kara tiesas sprieduma...protams, 11 tāds mazs, necils cipars vien ir...notikušo pikantāku padara apstāklis, ka 10 no viņiem bija nepilngadīgie, t.i. bērni...turklāt piecas bija meitenes, kuras nacionālkoservatīvie latvju virsnieki pirms kāršanas vēl arī bariņā izvaroja.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Vienmēr esmu apbrīnojis cilvēku dogmatisko pieķeršanos sabiedriski ekonomiskām idejām un izveidoto attiecīgo ideoloģiju iecelšanu valdošās reliģijas kārtā (tas jau nekas, ka to par reliģiju nenosauc).

Starp ideoloģiju (jebkuru!) un idiotiju robeža nemaz nav tik liela.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!