Anete Berķe Liepājas teātra izrādē "Precības"
 
Aktualitātes
02.08.2017

Liepājas Universitāte izsludina topošo aktieru uzņemšanu

Komentē
0

Liepājas Universitāte izsludina pieteikšanos jaunajā studiju programmā "Aktiermāksla", kurā Herberta Laukšteina vadībā sagatavos topošos Liepājas teātra aktierus.

Studiju programmu "Aktiermāksla", ko Liepājas Universitāte veido sadarbībā ar Liepājas teātri, licenzēja 26. jūlijā, un tās direktors ir arī Liepājas teātra vadītājs Herberts Laukšteins. "Šis aktieru kurss ir nepieciešams, lai sabalansētu Liepājas teātra trupu pa vecuma kategorijām, un ir svarīgi, lai tas notiktu Liepājā. Divi mēģinājumi sagatavot aktierus Liepājai Rīgā ir piedzīvojuši fiasko. Labs piemērs bija Klaipēdas kurss, kā arī deviņdesmito gadu sākumā Liepājā apmācītie aktieri. Tagad gaidām interesentus uz konsultācijām un iestājpārbaudījumiem," stāsta Laukšteins.

Dokumentu iesniegšana bakalaura studiju programmai notiks no 28. augusta līdz 2. septembrim, savukārt iestājpārbaudījumi – 5. un 6. septembrī. Uz iestājpārbaudījumiem pretendentiem jāsagatavo monologs prozā, dzeja 3 līdz 5 pantu garumā, kā arī dziesma (ieteicams tautas dziesma).

Studiju programmā būs pieejamas gan budžeta, gan maksas vietas. Četru gadu laikā topošie aktieri apgūs aktiermeistarību, skatuves runu, vokālo meistarību, skatuves kustību, valodas un runas kultūru, kultūras studijas, pasaules un Baltijas teātra vēsturi, pasaules literatūru un kultūru, pasaules un Baltijas teātra vēsturi, drāmas teoriju un analīzi, kā arī citus saistītus priekšmetus.

Vairāk informācijas Liepājas Universitātes mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!