Publicitātes attēls
 
Aktualitātes
05.01.2017

Liepājas teātrī ar izrādi bērniem "Dželsomīno Melu zemē" debitēs Ģirts Šolis

Komentē
0

21. janvārī ar iestudējumu bērniem "Dželsomīno Melu zemē" pēc itāļu rakstnieka Džanni Rodāri darba Liepājas teātrī debitēs Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors Ģirts Šolis.

Dželsomīno ir puika ar tik skaļu balsi, ka, viņam runājot, plīst apkārtējo māju stikli un no galvām tiek aizpūstas parūkas. Liepājas teātra izrāde ne tikai vēstīs par viņa nokļūšanu un piedzīvojumiem Melu zemē, bet arī atklās teātra radīšanas un pārtapšanas noteikumus, kā arī fantāzijas neierobežotās iespējas. Stāstot par ieceri iestudēt stāstu par Dželsomīnu, režisors atzīst, ka doma par šī darba iestudēšanu viņu nodarbinājusi jau kādu laiku: "Rodāri darbu lasīju, kad biju mazs puika, jau toreiz viņa radītā pasaule man likās dīvaina un ačgārna, tajā ļoti uzkrītoši tiek runāts par meliem, tajā ir ļoti daudz zemtekstu. Man šķiet, ka mūsdienās meli ir visapkārt un ir svarīgi tos atpazīt. Iestudējot izrādi, es jūtu lielu atbildību par to, ko rādu bērniem. Mūsdienās bērni bieži tiek baroti ar konfektēm un e-vielām, bet viņiem ir jāsaņem arī saturīga pārtika. Tā kā darbā daudz tiek runāts par melošanu, ceru, ka pēc izrādes bērni gribēs diskutēt ar vecākiem par redzēto – izrāde nebūs didaktiska, taču gribu, lai tā ir ne tikai izklaide, bet arī saturīga un jēgpilna laika pavadīšana."

Izrāde tiek veidota aktīva un atraktīva, reizēm tā prasīs arī skatītāju līdzdarbību. "Straujā tehnoloģiju attīstība ir radījusi teātrim milzīgu konkurenci, par bērnu uzmanību ir jācīnās. Aktīvāka vai pasīvāka bērnu līdzdarbība izrādes laikā ļauj aktieriem sajust, kā bērns uztver notiekošo uz skatuves. Un to vienmēr ir interesanti redzēt," režisors papildina.

Ģirts Šolis ir Latvijas Leļļu teātra galvenais režisors un radošās apvienības "UMKA.LV" dibinātājs. Pēdējo gadu laikā viņš radījis vairākas kritiķu novērtētas izrādes bērniem: "Pēdu dzinējs Caps", "Emīls un Berlīnes zēni", "Divas Lotiņas" u.c. Itāļu pasaku meistara Džanni Rodāri darbu "Dželsomīno Melu zemē" skatuvei piemērojusi dramaturģe Evita Sniedze, kā arī pats režisors.

Izrādē piedalīsies aktieri – Pēteris Lapiņš, Ilze Jura, Anda Albuže, Edgars Ozoliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Gatis Maliks, Armands Kaušelis. Kopā ar režisoru pie iestudējuma veidošanas strādā arī scenogrāfs Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece Zigrīda Atāle, videomākslinieks Reinis Pētersons, horeogrāfe Katrīna Albuže, mūzikas un dziesmu tekstu autors Mikus Frišfelds un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Jautāts par vecuma ierobežojumu, režisors uzsver: "Ja izrādē viss notiek pa īstam un pareizi, ja bērns redz, ka pieaugušie darbojas ar azartu un prieku, tad nav nekādu vecuma ierobežojumu! Esam ceļā uz to, lai šī izrāde būtu pilnasinīga un dzīva."

Iestudējuma pirmizrāde paredzēta 21. janvārī.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!