Aktualitātes
21.02.2018

"Liels un mazs" atzīta par vienu no labākajām bērnu grāmatu izdevniecībām Eiropā

Komentē
0

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" nominēta 55. Boloņas Starptautiskā grāmatu tirgus balvai "Gada labākais bērnu grāmatu izdevēja".

Balvai nominētas izdevniecības no visas pasaules un no katra kontinenta izvēlētas piecas labākās. Eiropas reģionā par tādu atzīta arī "Liels un mazs", kuras konkurenti uz balvu ir Beļģijas izdevniecība "Calvis Publishing", Polijas "Dwie Siostry Publishers", Vācijas "Minedition" un Krievijas "Samokat Publishing House".

Balva tiek piešķirta tiem izdevējiem, kas gada laikā izcēlušies ar radošumu un izcilu kvalitāti, kurā apvienota oriģinalitāte, kā arī profesionālas un intelektuālas prasmes. Tāpat balvas mērķis ir veidot savstarpēju zināšanu un ideju apmaiņu starp dažādām valstīm no dažādām pasaules daļām.

Balvai var tikt nominētas izdevniecības, kas nodarbojas ar mērķi izdot bērnu grāmatas, vai arī atvēl nozīmīgus resursus bērnu satura radīšanai. Par izdevniecību, kas saņem balvu, lemj paši grāmatu izstādes dalībnieki kopā ar vispasaules izdevēju asociāciju un nozīmīgu nozares institūciju pārstāvjiem.

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" dibināta 2004. gadā un izdod gan latviešu rakstnieku un grāmatu mākslinieku darbus, gan tulkojumus. Viens no zināmākajiem izdevniecības projektiem ir 100 dzejas bilžu grāmatu sērija "BIKIBUKS".

Bērnu grāmatu tirgus Boloņā, Itālijā norisināsies no 26. līdz 29. martam. Tajā piedalīsies arī Latvijas grāmatizdevēji.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!