Publicitātes foto
 
Aktualitātes
10.09.2018

Latvijas Radio 3 skanēs jauniešu veidots kultūras raidījums "Pagrabs"

Komentē
0

10. septembrī Latvijas Radio 3 Klasika laiž klajā jauniešu raidījumu "Pagrabs". Reizi mēnesī, vakaros no plkst. 21:00 līdz 22:30 "Pagrabā" tiksies jauni mūziķi, mākslinieki, dejotāji, rakstnieki, arī kultūras nozares teorētiķi, atnesot savas svaigākās domas, idejas, radošās aktivitātes, informē Latvijas Radio 3.

"Mājas pagrabs ir tā vieta, kurā mēs vienuviet saliekam visu savu jauno ražu, tur stāv dārgumi. Raidījums "Pagrabs" ir laiks un vieta, kurā reizi mēnesī satieksies radošajā nozarē strādājošie un dzīvojošie jaunieši un atnesīs savu sastrādāto ražu, tas ir - jaunumus ar kuriem dalīties un iepazīstināt "Radio Klasika" klausītājus. Tas būs aizraujošs un dinamisks raidījums, kura stūrakmens ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Mākslas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas studenti, kuri gan piedalīsies raidījuma radīšanā, gan viesosies studijā," stāsta raidījuma veidotāja Signe Dzenīte.

10. septembra raidījumā gaidāma diskusija par Rīgā notiekošo Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāli (RIBOCA), kurā satiksies dažādu radošo nozaru skatījumi, aktualizējot būtiskus jautājumus par mākslas uztveri. Tiks stāstīts arī par jauno laikmetīgās dejas izrādi "Bez piecām minūtēm decembris".

Runājot par aktuālajiem notikumiem Latvijas mākslas un kultūras telpā, raidījuma veidotāji sola pievērst uzmanību arī to jauniešu sasniegumiem, kuri devušies papildināt savas zināšanas ārpus Latvijas. Piemēram, raidījumā notiks saruna ar komponistu un kontrabasistu Raivi Misjunu, kurš nupat absolvējis Londonas Karalisko akadēmiju un šobrīd piedzīvo koncerttūri orķestrī, ko vada pasaulslavenais diriģents Džons Eliots Gārdiners.

10. septembra "Pagrabā" skanēs arī dzīvā mūzika. Studijā viesosies divi džeza mūzikas sastāvi. Vienā no tiem muzicē Mūzikas akadēmijas 2. kursa džeza studenti, otrā – jau zināmā grupa "Very cool people".

Raidījumā no radošo nozaru augstskolām piedalās Anna Marta Burve (JVLMA), Santa Šillere (JVLMA), Artūrs Sebris (svaigs absolvents, JVLMA), Elvīra Avota (LKA), Edvards Vārdaunis (LKA), Kristīne Kutepova (LMA), Marta Prēdele (LMA). Raidījumu vada un organizē: Signe Dzenīte (LR 3).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!