No kreisās: Toms Treibergs, Guntis Berelis, Inga Gaile, Pauls Bankovskis
 
Aktualitātes
12.04.2017

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks jaunākajai latviešu literatūrai veltīta konference

Komentē
0

19. un 20. aprīlī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču centrā notiks izglītības programma un konference "Jaunākā literatūra", kas ir daļa no Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) pasākumu programmas.

Trešdien, 19. aprīlī, lekcijas un diskusijas paredzētas humanitāro zinātņu bakalaura un maģistra studiju programmu studentiem un vidusskolu vecāko klašu skolēniem. Teorētiskās lekcijas, praktiskie semināri un studentu diskusijas koncentrēs uzmanību uz jaunākās literatūras tendencēm un spēju ieinteresēt gados jaunus lasītājus gan Latvijā, gan pasaulē. Dalību izglītības programmā lūdzam pieteikt līdz 18. aprīlim ([email protected]).

Ceturtdien, 20. aprīlī, konferences programmā piedalīsies humanitāro un sociālo zinātņu jomu speciālisti, nozares praktiķi un studenti. Konferences tēmu loks aptver dažādus literatūras veidus un žanrus – tiks aplūkoti jaunākās latviešu un latgaliešu prozas un dzejas problēmjautājumi, pievēršot uzmanību arī dzejas debijām un bērnu literatūras situācijai, kā arī tiks analizēta jaunākā krievu valodā Latvijā rakstītā literatūra.

Konferences norisē paredzēts arī atraktīvs noslēguma pasākums – "Rakstnieks satiek kritiķi", proti, rakstniece Inga Gaile, kura pavisam nesen debitējusi romānu rakstnieces statusā, ir piekritusi zināmā mērā par eksperimentu uzskatāmai pieejai – klātienē diskutēt ar literatūras kritiķiem Andu Baklāni un Gunti Bereli par viņas romānu "Stikli" – mākslinieciskajām kvalitātēm, veiksmēm un neveiksmēm, valodas stilu, ritmu u. tml.

"Jaunākā latviešu literatūra" izglītības un konferences programma.

Konferenci rīko LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI) sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju, Latviešu valodas aģentūru, LU Humanitāro zinātņu fakultāti, Latvijas Rakstnieku savienību, Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju un Latvijas Nacionālo bibliotēku.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!