Aktualitātes
21.02.2018

"Latvijas Grāmatu izstāde 2018" piedāvās plašu programmu bērniem

Komentē
0

Jau šajā nedēļas nogalē – no 23. līdz 25. februārim – Ķīpsalā notiks "Latvijas Grāmatu izstāde 2018", kurā norisināsies arī daudzveidīga programma mazajiem lasītājiem.

Iepazīt jaunākās bērnu grāmatas izstādē piedāvās gandrīz visi Latvijas grāmatizdevēji. Piemēram, "Liels un mazs" prezentēs nīderlandiešu rakstnieka Hīsa Kaujera grāmatu "Lielā grāmata par Madaru", "Madris" – Izabelles Metcenas grāmatu "Mazā skiču pasaule", "Pētergailis" – Ineses Paklones grāmatu "Okeāns un tuksnesis", "Latvijas Mediji" – lietuviešu autora Daiņus Šuka jaunāko darbu "Vista, kura nozuda miglā", "RaKa" – Dainas Bumbieres grāmatu "Vārdiņš, vārdiņš, teikumiņš" u. c. Savukārt bērnu grāmatas krievu valodā piedāvās izdevniecība "Samokat" no Krievijas.

Tāpat izstādes pirmajā dienā, 23. februārī, plkst. 13.15 Jautrajā lasītavā varēs noskatīties Latvijas Leļļu teātra izrādi "Bruņinieks, kuram sāpēja zobi".

Savukārt biedrība "Lurda" 23. februārī plkst. 12.00 pamatskolas vecuma bērnus aicina uz Rakstnieku viesistabu un plkst. 14.15 uz Jautro lasītavu, lai diskutētu par atbildību, sarunātos par grāmatām, kas māca būt sirsnīgiem un patiesi labiem saimniekiem saviem četrkājainajiem draugiem. Pasākuma laikā varēs satikt arī sunīti Loti.

Visās trīs izstādes dienās gan mazie, gan lielie apmeklētāji varēs spēlēt galda spēles – doties Katanas ieceļotāju piedzīvojumos, būvēt seno Karkasonas pavalsti, slidināt stilīgos pingvīnus, glābt pasauli, rosīties pa rūķu un sabotieru raktuvēm vai pat iejusties spiegu lomās. "Brain Games" ekspozīcijā varēs sastapt galda spēļu skolotājus, kas iemācīs jaunas spēles un atgādinās jau zināmo spēļu noteikumus. Turklāt paralēli visam varēs piedalīties "Klask" un "Ice Cool" turnīros.

Daudzi mazie lasītāji jau pazīst rotaļu pūcīti Ucipuci. Tikko iznākusi otra grāmatiņa "Ucipuci domā ārpus kastes", kas māca par to, kā mainīt domāšanu, ja nav iespējams mainīt apstākļus. 23. februārī plkst. 16.15 Jautrajā lasītavā viesosies gan pūcīte ar visu savu māju, gan grāmatas autore Zane Zusta. "Lasīsim, krāsosim, taisīsim pūcītes un labi pavadīsim laiku!" tā autore. 

24. februārī plkst. 12.15 Jautrajā lasītavā viesosies jaunās mākslinieces Veronika Veldze, Agnese Aizpuriete un Renāte Logina, kuras aicinās bērnus piedalīties aizraujošās spēlēs un radošās aktivitātēs. Varēs iepazīties ar grāmatu varoņiem – Tiranozauru, kam grūti sokas, jo viņam ir tik īsas rokas, ar Trako Lapsu, kas nemaz nav traka, un ar Tīģerēnu, kurš atklāja, kas ir par maz, kas par daudz un kas – tieši laikā.

24. februārī plkst. 14.15 Jautrajā lasītavā notiks Mariannas Dibikas grāmatas "Pastnieks Pele" prezentācijas pasākums "Apceļo Kanādu kopā ar pastnieku Peli". Mazie lasītāji iepazīsies ar pastnieku Peli un viņa darba specifiku, uzzinās par Kanādas reģioniem un to iedzīvotājiem, mazliet pamācīsies franču valodu, kā arī uzrakstīs draugam vēstuli, kuru pastnieks Pele nogādās adresātam.

 "Latvijas Grāmatu izstādē 2018" būs Smilšu lampu radošā darbnīca – visās trīs izstādes dienās mazākie izstādes apmeklētāji varēs darboties uz gaismas galdiem, spēlēties krāsainās smiltiņās uz smilšu lampām un sajust dažādu birstošo materiālu struktūras, kā arī zīmēt skaistas pasakas uz luminiscējošiem gaismas molbertiem. Vēl "Smilšu lampas" ekspozīcijā būs īsti vigvami.

24. februārī ir Lindas Liukasas grāmatas "Sveika, Rūbij!" galvenās varones Rūbijas dzimšanas diena, tāpēc plkst. 16.15 izstādes Jautrajā lasītavā būs svinības, kur varēs iepazīties ar jaunāko grāmatu "Ekspedīcija internetā" un pildīt Rūbijas sagatavotus uzdevumus.

25. februārī, svētdien, plkst. 13.00 Jautrajā lasītavā visi mazie lasītāji ir laipni lūgti uz tikšanos ar populāro un iemīļoto lietuviešu bērnu grāmatu autoru Daiņu Šuki un viņa jauno darbu "Vista, kura nozuda miglā" – sirsnīgu stāstu par jautrajiem notikumiem lauku sētā un tās iemītniekiem.

25. februārī plkst. 14.15 Jautrajā lasītavā etiķetes eksperte Irma Kalniņa aicina uz meistarklasi bērniem "Pie galda", kurā varēs iepazīties ar galda kultūras principiem un gūt zināšanas par labām manierēm. Grāmata "Pie galda" ir ceļvedis visai ģimenei par labas uzvedības un galda kultūras pamatprincipiem, kas paredzēta bērniem vecumā no 7 līdz 13 gadiem.

Spēles "Burtošanas čempionāts" autori izstādes apmeklētājus iepriecinās ar divām pavisam jaunām spēlēm "Ventiņ Domino" un "Vides Erudīts". Notiks arī "Burtošanas čempionāta" lielās sacensībasm, bet pusaudži ir īpaši aicināti apmeklēt "Kontinentu medības" ekspozīciju un uzspēlēt šo spēli, lai pārbaudītu ne tikai erudīciju, bet arī stratēģiju un veiksmi. Savukārt "Amber Puzzle" par godu Latvijas simtgadei ir izstrādājis lielo pužļu sēriju, kuru izstādes laikā varēs salikt.

Ar visu izstādes programmu var iepazīties šeit. Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde "Skola 2018", kas piedāvā visaptverošu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs. Vairāk šeit.

Darbalaiks: 23.–24. februāris 10.00–18.00, 25. februāris 10.00–17.00.

Biļetes cena: 1 eiro, pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecības, ieeja ir bez maksas. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja izstādē ir bez maksas. Ar "Skola 2018" biļeti ieeja "Latvijas Grāmatu izstādē 2018" – bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!