Aktualitātes
02.06.2018

Latvijā sāk parakstu vākšanu Oļega Seņcova dzīvības glābšanai

Komentē
0

Piedaloties pasaules akcijā "Save Oleg Sencov!" ("Glābiet Oļegu Seņcovu!"), Latvijas Kinematogrāfistu savienība platformā "ManaBalss.lv" aicina parakstīties zem prasības atbrīvot Krievijas cietumā esošo ukraiņu režisoru Oļegu Seņcovu.

Ukraiņu režisors Oļegs Seņcovs, kas notiesāts Krievijā uz 20 gadiem par savu iestāšanos pret Krimas aneksiju, pieteicis beztermiņa bada streiku, pieprasot visu ukraiņu politieslodzīto atbrīvošanu no Krievijas cietumiem. Viņa advokāts paziņojis, ka režisors nepiekāpsies un gatavs mirt, ja viņa prasības netiks izpildītas.

Lai atbalstītu Oļegu Seņcovu prasību un izrādītu atbalstu viņa atbrīvošanai, Latvijas Kinematogrāfistu savienība sākusi parakstu vākšanu platformā "ManaBalss.lv", kā arī 1. jūnijā 16:30 – 17:30 aicina uz piketu pie Krievijas vēstniecības. Parakstīties aicināts ikviens, kam rūp Oļega Seņcova liktenis un vārda brīvība.

Oļegs Seņcovs atbalstīja Eiromaidana protestus Kijevā un 2014. gadā iestājās pret Krievijas īstenoto Krimas okupāciju. 2014. gada maijā Krievijas varasiestādes viņu apcietināja un apsūdzēja terorisma plānos pret prokrieviskajām Krimas organizācijām. 2015. gada augustā Seņcovam tika piespriesti 20 gadi ieslodzījumā, kurus viņš šobrīd izcieš cietumā Jakutijā. Kinorežisors savu vainu noliedz, un arī cilvēktiesību aizstāvju grupas visā pasaulē atzīst viņu par politieslodzīto.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!