No kreisās: Inga Gaile, Madara Gruntmane, Nora Ikstena, Ieva Samauska
 
Aktualitātes
12.02.2018

Latviešu autori atklāj Londonas grāmatu tirgus kultūras notikumu programmu

Komentē
0

Šogad tiek aizsākta īpaša Latvijas valsts simtgades kultūras notikumu programma, kuras ietvaros latviešu autori visa gada garumā piedalīsies dažādos literārajos pasākumos Londonā, kā arī citās Lielbritānijas pilsētās.

Programma ir saistīta ar Latvijas dalību šī gada Londonas grāmatu tirgū (London Book Fair), kur Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm būs tirgus goda viesi (Market Focus). Februārī latviešu rakstnieki viesosies festivālos Londonā un Birmingenā, savukārt latviešu rakstniece Nora Ikstena, Londonas grāmatu tirgus 2018 "Dienas autore" (Author of the Day) tiksies ar lasītājiem un atklās grāmatas "Mātes piens" tulkojumu angļu valodā "Soviet Milk".

12. februārī latviešu rakstniece Ieva Samauska, kuras dzejoļu krājumam "Skaļā klase" (izdevniecība "Pētergailis") pagājušajā gadā tika izdots tulkojums angļu valodā "Noisy Classroom" (izdevniecība "The Emma Press"), uzstāsies ar dzejas lasījumu bērnu literatūras festivālā "Imagine" Londonā. Savukārt 17. februārī autore kopā ar tulkotāju Ričardu O’Braienu (Richard O’Brien) sniegs lasījumu bērniem Birmingemas dzejas festivālā "Verve".

23. februārī latviešu rakstniece Nora Ikstena tiksies ar lasītājiem Latvijas vēstniecībā Londonā, kā arī lasīs fragmentus no sava romāna "Mātes piens" (izdevniecība "Dienas grāmata"), atklājot gaidīto darba tulkojumu angļu valodā "Soviet Milk" (izdevniecība "Peirene Press"). 24. februārī Noru Ikstenu būs iespējams satikt un dzirdēt autores lasījumu arī apgāda "Peirene Press" organizētajā "Pavasara salonā" izdevniecības telpās Londonā.

24. februārī latviešu dzejnieces Inga Gaile, Madara Gruntmane un Marija Luīze Meļķe piedalīsies Birmingemas Multikulturālajā festivālā un sniegs savu dzejoļu lasījumus dzimtajā valodā kopā ar dzejniekiem no visas pasaules.

Pasākumiem, kuri šogad gaidāmi Lielbritānijā, iespējams sekot līdzi Latvijas literatūras eksporta platformas "Latvian Literature" mājas lapā izveidotajā kultūras notikumu kalendārā, kur informācija tiks katru mēnesi papildināta.

Platforma "Latvian Literature" ir veidota ar mērķi veicināt Latvijas literatūras un grāmatniecības atpazīstamību un eksportu ārvalstīs, nodrošināt starptautisku sadarbību ar izdevējiem, aģentiem, tulkotājiem un organizācijām, kā arī piedāvāt visa veida informāciju par Latvijas autoriem, grāmatām un jaunumiem nozarē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!