Aktualitātes
03.08.2012

Lasiet žurnāla "Rīgas Laiks" augusta numurā par Krieviju, šausmām internetā un Merilinu Monro

Komentē
0

Lasiet žurnāla "Rīgas Laiks" augusta numurā:
"Vai mēs piedosim? Mēs taču nevaram to visu vilkt līdzi, jo viņu ir daudz, mums ir daudz to nodevēju." Saruna ar Lidiju Lasmani-Doroņinu par Gulagu, brīvību un to, ko mēs velkam sev līdzi.

Par Krieviju un morāles atskurbtuvi
"Rietumi ar saviem šķietami humānistiskajiem ideāliem patiesībā tiecas pēc pasaules hegemonijas; jebkurš ASV ietekmes pieaugums apdraud citu valstu neatkarību un drošību; tādēļ Krievijai visiem spēkiem ir jācenšas līdzsvarot Rietumu hegemoniskās tendences." Ivars Ījabs par to, kā Krievija uztver pasauli.

Vai Eiropas Savienība grib karu
Holandiešu vēsturniekam Tjerī Bodē pēc vārdiem kabatā nav jāmeklē: "Eiropas Savienība ir impērija, un impērija nozīmē karu," viņš apgalvo vienā no saviem rakstiem. Unas Bergmanes komentārs.

Artis Svece par šausmām internetā
Kāds internetā ievietojis video, kurā redzams, kā viņš nogalina savu bijušo mīļāko. Trīs argumenti, kāpēc to nevajadzētu skatīties.

Sasvīdušie miljonāri, vientieši un Zeitgeist
"Šodien mobilizēti ir visi: laboratorijās klunkšķ retortes, tērpu dizaineri šuj formas, propagandisti lej ūdeni, bet ar ķīmiju sapumpētie, pūļa rēcienu apdullinātie un solītā laupījuma apžilbinātie olimpiādes kareivji dodas cīņā." Kirils Kobrins par to, kas kopējs olimpiskajām spēlēm ar karu.

Uzlabots un papildināts
Kāda britu izdevniecība sākusi laist klajā literatūras klasiķu darbus, kas radoši papildināti ar erotiskām ainām, "kuras jūs allaž esat vēlējušies ieraudzīt, taču tās jums bijušas liegtas". Pauls Bankovskis par piedauzības meklējumiem literatūrā.

"Rīgas Laika" jaunāko numuru arī radoši papildina intervija ar igauņu komponistu Erki Svenu Tīru, Jura Lorenca stāsts par ekstravaganto kvantu elektrodinamikas teorijas tēvu fiziķi Ričardu Fainmanu, Ulda Tīrona apcere par ne tik daudz ekstravagantās, cik traģiski blondās Merilinas Monro attiecībām ar savu ķermeni un zemapziņu un Trūmena Kapotes atmiņas par kādu dienu viņa un Merilinas dzīvē, kā arī intriģējošs raksts par to, cik lielā mērā kaķi ir atbildīgi par autoavārijām, testosterona līmeni vīriešos, šizofrēniju un daudz ko citu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!