Attēls no izrādes "Fang"
 
Aktualitātes
27.06.2018

Laikmetīgā cirka festivāls "Re Rīga!" izsludina programmu

Komentē
0

Šovasar jau sesto gadu norisināsies laikmetīgā cirka festivāls "Re Rīga!". Festivāls notiks no 18. līdz 23. augustam ar ieskaņas izrādēm Rīgas pilsētas svētkos. Šogad festivāla programmas izrādes sniegs iespēju pārliecināties par cirka un citu mākslas žanru (mūzikas, tēlniecības un dejas) radītās sinerģijas māksliniecisko efektu.

Jau 18. un 19. augustā Pilsētas svētkos notiks vairākas izrādes: kompānijas "HURyCAN" (Spānija) laikmetīgās dejas izrāde "Asuelto", klauna "MURMUYO" (Spānija) priekšnesums "Fisura", kā arī Zviedrijas laikmetīgā cirka trupas "Soon Company" izrāde "Gregarious". Šīs izrādes notiks ārvidē, Esplanādē laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un būs bez maksas.

Festivāla galveno mākslinieku programma tiks atklāta 21. augustā koncertzālē "Tu jau zini Kur!" ar izrādi "Fang", ko veidojusi viena no avangardiskākajām un pieprasītākajām cirka apvienībām Eiropā – spāņu cirka trupa "Animal Religion". Izrāde ir pats jaunākais apvienības veikums, kurā izcilais akrobāts Kims Hirons (Quim Giron) stāsta par Zemi kā par pārvietošanās līdzekli, kurā lietas parādās un pazūd, un "fang" jeb māls šajā stāstā ir līdzeklis, kā piedzīvot nepārtrauktas pārmaiņas – no tukšuma uz pasauli, kas pilna dīvainiem radījumiem, kuros cilvēka un māladaba saplūst. "Fang" tiks izrādīta arī 22. augustā.

Rīgā uz festivālu ieradīsies arī franču trupa "Stoptoï" ar žonglēšanas izrādi "Loop". Šī ir jauna žonglēšanas valoda un jaunu māksliniecisko formu meklējums. Izrādē darbojas 3 mākslinieki, tiek izmantoti 234 žonglēšanas riņķi, 54 bumbiņas un 1 bungas. Mākslinieki liec un transformē objektus, ķermeņus, mūziku, pēta jaunas formas, jaunas skaņas un jaunus žonglēšanas paņēmienus, tādējādi mēģinot lauzt priekšstatus par izrādes ideju pašā saknē. Trupu 2016. gadā nodibināja mūziķis Gaetans Allārs (Gaëtan Allard) un žonglieri Gonzalo Fernandess Rodrigess (Gonzalo Fernández Rodríguez) un Neta Orena (Neta Oren). Šī izrāde būs skatāma koncertzālē "Tu jau zini Kur!" 23. augustā.

Šogad festivāla "Re Rīga!" telpu izrādes notiks koncertzālē "Tu jau zini Kur!", Tallinas ielā 10, kas daudziem skatītājiem pazīstama kā festivāla "Sansusī" Rīgas filiāle.

Biļetes iespējams iegādāties šeit. Vairāk informācijas festivāla "Re Rīga!" vietnē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!