Aktualitātes
21.04.2018

Krīt Latvijas demokrātijas reitingi

Komentē
0

Šodien starptautiskā organizācija CIVICUS paziņoja, ka tā samazina Latvijas demokrātijas novērtējumu no atvērtas demokrātijas uz ierobežotu.

Līdz ar to Latvija ir izkritusi no pasaules demokrātiskāko valstu saimes, kur atrodas visas Eiropas Savienības Ziemeļvalstis, tai skaitā Igaunija.  CIVICUS ir konstatējis, ka pēdējo divu gadu laikā Latvijas politika pret sabiedriskajām organizācijām un pilsonisko aktīvismu ir kļuvusi represīvāka. CIVICUS ir globāla pilsoniskās sabiedrības organizāciju un aktīvistu alianse, kas monitorē demokrātiju 195 pasaules valstīs. Ar CIVICUS ziņojumu par Latviju var iepazīties šeit.

Latvijas Pilsoniskā alianse jau gada sākumā cēla trauksmi par Latvijas valdības pēdējos divos gados pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz pilsonisko aktīvismu un sabiedriskajām organizācijām. Tādēļ Latvijas Pilsoniskā alianse aizsūtīja vēstuli Ministru prezidentam, norādot uz pazīmēm, kas liecina, ka valdības attieksme pret sabiedriskajām organizācijām ir kļuvusi represīva, taču diemžēl dialogs ar valdību nav uzlabojies. 

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga bezpeļņas nevalstiskā organizācija – biedrība, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 127 biedrus, kas kopumā sastāda aptuveni 70 000 privātpersonas.

CIVICUS ir starptautiska apvienība, kas dibināta 1993.gadā ar mērķi sekmēt pilsonisko aktivitāšu attīstību un aizsardzību visā pasaulē.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!