Aktualitātes
05.07.2012

Krievijā tanki dejo baletu pie Maskavas Lielā teātra horeogrāfa

Komentē
0

Krievijā nesen noticis neparasts šovs ar nosaukumu "Neuzvaramais un leģendārais" (Invincible and Legendary), kurā skatītājiem bija iespēja vērot tanku baletu, ziņo laikraksts "The New York Times". Šovu sponsorējusi Krievijas ieroču eksporta firma "Rosoboronexport", kura nesen tikusi kritizēta par ieroču pārdošanu Sīrijai. Tanku dejas bija iespējams redzēt gadskārtējā tehnoloģiju izstādē, kuru parasti apmeklē potenciālie ieroču pircēji no ārvalstīm un Maskavas militārie atašeji.

Šobrīd videoklipu vietnē YouTube iespējams noskatīties kāda skatītāja ievietotu šova video, bet firmai "Rosoboronexport" ir plāns radīt profesionālu videoklipu, tādā veidā reklamējot firmas piedāvāto ieroču sistēmu.


Šova atklāšanā T-80 un T-90 tanki veic dažādus manevrus tehno mūzikas pavadījumā, pēc kuriem seko īsa tangodejas starpspēle. Klasiskajai daļai, kurā tanki redzami arī griežam piruetes, ieroču kompānija bija pieaicinājusi horeogrāfu Anreju Melaninu (Андрей Меланьин) no Maskavas Lielā teātra. Mākslinieks radīja horeogrāfiju 42-47 tonnas smagajām mašīnām, izmantojot fragmentus no Žordža Bizē operas "Karmena". Jāpiebilst, ka paši tanku vadītāji šo mūziku nedzird, tikai izpilda Melanina sniegtos norādījumus radio translācijā.

Tomēr šis nav pirmais tanku balets Krievijas armijā. 2010. gadā T-80 tanki dejoja, kustinot lielgabalus gluži kā balerīnas, Igora Stravinska "Pavasara rituāla" un Čaikovska "Uvertīra 1812" pavadījumā. Arī šo priekšnesumu bija veidojis Andrejs Melanins. Čaikovska kompozīcijas laikā tika izmantoti arī lielgabalu šāvienu, tādā veidā pastiprinot skaņdarba dramatiku.

Ieroču kompānija uzskata, ka šie baleta manevri lieliski demonstrējot tanku tehnoloģiskās iespējas, un tā kā ieroču firmām jāsacenšas starptautiskajā tirgū, Krievija ir gatava ieguldīt lielus līdzekļus iespaidīgām tanku demonstrācijām. 2011. gadā Krievija eksportēja ieročus 13 miljardu dolāru vērtībā, un tās lielākais klients šobrīd ir Indija.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!