Aktualitātes
03.05.2012

Krievijā izdota Mairas Asares grāmata "Ārpuslaika zona"

Komentē
0

Krievijas apgāds "Русский Гулливер"  laidis klajā Mairas Asares grāmatu "Зона вне времени" ("Ārpuslaika zona"), ko krievu valodā tulkojis Latvijas krievu rakstnieks un tulkotājs Sergejs Moreino.

Krievu izdevumā iekļauta prozas grāmata "Sieviešu zona", kā arī dzejoļi no krājuma "Ceļš uz Tūju", iepriekš nepublicēti dzejoļi un fragmenti no stāstu cikla "Vagonstāsti". Grāmatas koncepciju veidojis tās tulkotājs Sergejs Moreino, kurš krievu izdevumā raksta: "Krievu lasītājam grēksūdze par lēģera, zonas vai cietuma tematiku nav nekas jauns. "Do your own time", – ieteica ieslodzītajam amerikāņu fantastikas žanra autors Nīls Geimens: "Parūpējies par savu personīgo laiku". Mairas Asares grāmata ir par intīmu saskarsmi ar Laiku, esot personīgā konfliktā ar laiku."

"Sieviešu zonā" Maira Asare stāsta par dzīvi ieslodzījumā tās ikdienā, par sievietēm, kas dažādu iemeslu dēļ izkritušas cauri sabiedrības slāņiem, nokļūstot pēdējā, viszemākajā. Šī grāmata ir kā fotogrāfija, kas atklāj cietuma realitāti, fiksējot notikumus un personāžus un tādējādi ļaujot lasītājam skatīt šo vietu kā savām acīm.

Dzejnieks Jānis Rokpelnis rakstījis, ka "Mairas Asares dzeja glāsta kā delna. Un pašu dzejnieci tur savā delnā Dievs. Dziļa un nesamāksloti smalka dzeja, kur visus smagumus, visus rūgtumus pārvar šis neuzmācīgi siltais un mūžīgais glāsts".

Grāmata krievu valodā "Ārpuslaika zona" aizsāk sēriju "Tulkojuma ģeogrāfija".

Mairas Asares grāmata izdota ar Latvijas Literatūras centra, Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!