Aktualitātes
03.05.2018

Komiķe Džemma Sudraba laiž klajā feministisku un izklaidējošu podkāstu

Komentē
0

"Sieviešu stendapa" dalībniece, komiķe Džemma Sudraba piesaka jaunu podkāstu "Starp mums, meitenēm, runājot", kurā ik mēnesi viesosies sievietes, kas asā un asprātīgā veidā runā par mūsdienu sabiedrības un sieviešu tiesību jautājumiem.

"Kā tas ir – būt sievietei 21. gadsimtā? Džemmas podkāstā mēs runājam par seksu, resnumu, tievumu, mākslu, literatūru, bērniem, locekļiem un jebko pa vidu," jauno podkāstu piesaka tā radītāja.

"Pasaulē ir daudz feministisku – gan smieklīgu, gan nopietnu – podkāstu, taču Latvijā tādu īsti nav. Tāpēc mums radās doma dot platformu sievietēm, kas ar savu darbību veicina sieviešu tiesības Latvijā, un mēģināt ar viņām vieglā veidā runāt par šo tiesību statusu valstī," sarunā ar "Satori" stāsta Džemma Sudraba. "Mēs nerunāsim par personīgo dzīvi, bērniem. Lai gan varbūt arī runāsim, taču lielākoties uzmanības centrā būs jautājumi, par kuriem Latvijas medijos parasti nerunā. Tāpēc arī podkāsts - ja visi par to runātu, tam nebūtu jēgas, bet tagad šķiet, ka kaut kādas tēmas varam izlikt ārpus tādām marginālām vietnēm kā "Feministu forums" vai "Sieviešu stendaps"."

Šobrīd internetā jau noklausāma podkāsta pirmā sērija, kurā viesojas Inga Gaile: "Podkāsta galvenā tēma – vardarbība pret sievietēm, vardarbība pret vīriešiem un kas īsti notiek ar Stambulas konvenciju. Inga ir ne tikai slavena dzejniece, bet arī ne mazāk slavena rakstniece, komiķe un teātra režisore. Podkāsta otrajā daļā parunājām par sieviešu stendapa izaugsmi un rakstīšanu. Nesen ir iznācis viņas pirmais kriminālromāns "Neredzamie" – ja gribat uzzināt, vai tur būs seksa ainas, klausieties podkāstu!"

Podkāsta ierakstu iespējams klausīties arī klātienē, bārā "Aleponija". Nākamajā reizē 9. maijā plkst. 19:00 podkāsta viešņa būs māksliniece Ingrīda Pičukāne. Sekot līdzi podkāsta jaunumiem iespējams arī feisbukā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!