Gunta Klivere
pirms 6 gadiem
Man vispār liekas diezgan bīstama tendence pārlikt VID pienākumus uz pilsoņu pleciem, sagaidot, ka viņi ne tikai pēc pieprasījuma atklās informāciju, bet arī to ievāks, klasificēs un ziņos. Ārkārtīgi slideni... gan no iespējamās korupcijas viedokļa, gan arī kā iespēja ar VID rokām izrēķināties ar noteiktiem cilvēkiem un uzņēmumiem. Jo esošā prakse, kura neuzliek VID ierēdņiem pilnīgi nekādu atbildību par pārbaužu rezultātiem tajā laikā, kad uzņēmumam ievilcies audits un uzrēķins (kaut arī pēc tam apstrīdēts tiesā) var nozīmēt izputēšanu, ir acīmredzami nesamērīga, kā saka, " vienos vārtos".

Jānis Rābants
pirms 6 gadiem
Attiecībā uz ss.lv konfliktu ar VID, es noteikti nostājos ss.lv pusē. Daudzām valsts institūcijām ir tiesības pieprasīt informāciju, bet reizēm tas ir pārspīlēti. Mani, kā zemnieku saimniecību, kontrolē 11 dažādi dienesti un 7 no tiem regulāri vai uz pieprasījuma jāiesniedz dažādas atskaites ar datiem, kuri man pašam nav vajadzīgi un tie speciāli jāapkopo šo institūciju vajadzībām. Atskaišu sagatavošanai es tērēju vismaz 10 dienas gadā.

Es nezinu, cik darbinieku strādā VID, neesmu īpaši interesējies, bet noteikti ļoti daudz. Spriežot pēc ss.lv nomaksātā sociālā nodokļa, šajā sludinājumu portālā strādā ne vairāk par 2 cilvēkiem. Faktiski ss.lv ir robots, datorprogramma, kas izvieto internetā klientu sagatavotus sludinājumus un pēc kāda laika tos dzēš. Kurš apkopos, sagatavos un iesniegs VIDam pieprasītos datus? Spriežot pēc izvietoto sludinājumu skaita, tādam datu apjomam būs nepieciešama vesela armija cilvēku, īpaši attiecībā uz sen izdzēstajiem sludinājumiem, par kuriem arī šis konflikts ir izcēlies. Lai iesniegtu pieprasīto informāciju, ir jāizveido vesela nodaļa ar cilvēkiem, kas strādās VIDa vajadzībām, vai arī jāveido īpaša datorprogramma. Ar datorprogrammu izveidi Latvijā ir dažādas pieredzes (e-skola, e-veselība, arī vid.eds nav bez problēmām), tās ir dārgas un nav nekādas garantijas, ka pieprasīto datu apjoms un kvalitāte laika gaitā netiks mainīta, tāpēc nāksies veidot atkal jaunu.

VIDu tas viss protams neinteresē.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!