Redakcijas sleja
01.12.2015

Kļūstiet par sabiedrotajiem!

Komentē
4

Mēs esam ieraduši ziedošanu uztvert kā ārkārtas līdzekli, lai palīdzētu nelaimē nonākušajam vai labotu kļūmes izraisītu netaisnību. Taču ziedošana un mecenātisms jau kopš seniem laikiem darbojas kā būtisks finansējuma mehānisms, kas brīvā un demokrātiskā tirgus ekonomikā spēj palīdzēt rasties un attīstīties jaunām iniciatīvām, uzplaukt mākslas un kultūras parādībām, kas citādi būtu spiestas iegrožot radošo fantāziju vai pakļauties apstākļu spiedienam. Mecenātisms, privāts vai sabiedrības kolektīvs ziedojums, ir ļāvis rasties neskaitāmiem unikāliem mākslas darbiem, kas ir veidojuši mūsu kultūras mantojumu un turpina uzturēt to, ko mēs dēvējam par civilizāciju. Tirgus pieprasījums var palīdzēt izrauties virsotnē krāšņiem un aizraujošiem populārās kultūras faktiem, valsts atbalsts nereti nodrošina kultūras pamatvajadzību iztikas minimumu vai atbalsta izcilības, taču kultūra nav tikai tas, ko pieprasa vidējais patērētājs vai politiskās vadlīnijas.

Kultūras attīstībai ir vitāli nepieciešama privāta, individuāla un subjektīva palīdzība, ko spēj dot vienīgi apzināta un cilvēciska līdzdarbība. Interneta žurnāls "Satori" sevi vienmēr ir uzskatījis ne tikai par kultūras procesu atspoguļotāju vai masu mediju, bet arī par aktīvu kultūras procesu līdzdalībnieku – iesaistoties sarunā par mākslas faktiem, veidojot intervijas, recenzijas un kultūrpētnieciskus rakstus, atbalstot literāro un mākslas jaunradi, mēs atrodamies šodienas Latvijas jaunrades centrā, nevis vērojam to no malas.

Divpadsmit gadu laikā portāls "Satori" ir kļuvis par pilnvērtīgu intelektuālās barības virtuvi ar savu ēdienkarti, garšas izjūtu, misiju un auditoriju. Šobrīd mēs spējam pabarot vairāk nekā 70 000 lasītāju  mēnesī. Taču mēs gribam vēl. Un mēs zinām, ka mūsu lasītājiem mēs esam vajadzīgi arī turpmāk. Nevēloties pakļaut savu darbību tirgus un popularitātes likumiem, mēs esam atteikušies no peļņas gūšanas ar reklāmu palīdzību, un tas ir ļāvis saglabāt izvirzītos kvalitātes kritērijus. Jau vairākus gadus mūsu darbošanās ir saņēmusi gan privātuzņēmēju atbalstu, gan valsts un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējumu, taču mums ļoti svarīga ir arī mūsu lasītāju un draugu palīdzība.

Mēs ticam tam, ka nesavtīgs un plašs finansiāls atbalsts no dažādiem avotiem ļauj uzturēt redakcionālu neatkarību un panākt ilgtermiņa stabilitāti. Šī iemesla dēļ mēs vēršamies pie saviem lasītājiem ar piedāvājumu kļūt par sabiedrotajiem. Šī iemesla dēļ mēs esam pārliecināti, ka ziedošana nav tikai veids, kā palīdzēt, bet pirmām kārtām – iespēja piedalīties kopīgā darbā. Šī iemesla dēļ mēs uzsākam ziedošanas kampaņu interneta žurnāla "Satori" darbībai 2016. gadā.

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
4

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!