Aktualitātes
30.11.2017

"Kino Bize" 5 gadu jubileju atzīmēs ar atzītu franču filmu programmu

Komentē
0

7. decembrī piecu gadu jubileju atzīmēs Rīgas jaunākais kinoteātris "Kino Bize". Jubilejas nedēļā "Kino Bize" skatītājiem piedāvā noslēpumos ietītu filmu programmu "Fantastiskais piecinieks", kas veidota sadarbībā ar Francijas Institūtu un tiks izrādīta no 7. līdz 13. decembrim. Programmā apkopoti atzīti franču režisoru detektīvi, trilleri un mistērijas.

Jubilejas nedēļā "Kino Bize" būs skatāmas septiņas filmas ar savu kino klasikas "fantastisko kolektīvu" – traku zinātnieku, piedzīvojumu meklētājiem, sērijveida slepkavu un starpgalaktiskām radībām. Īpašos seansos tiks izrādīti Žana Lika Godāra leģendārais "Trakais Pjero" ar Žanu Polu Belmondo un Annu Karinu galvenajās lomās, mistiskā spriedzes filma "Acis bez sejas", Francijā populārā piedzīvojumu komēdija "Vīrs no Rio", trilleru meistara Anrī Žorža Kluzo agrīnā filma "Slepkava dzīvo 21. numurā" un Džozefa Louzija "Kleina kungs", kurā Alēns Delons spēlē apolitisku mākslas darbu uzpircēju. Programmā iekļauta arī alegoriskā animācijas filma "Fantastiskā planēta" par savādu, humanoīdu citplanētiešu apdzīvotu planētu, kas tiks izrādīta reizē ar 1902. gada mēmo īsfilmu "Ceļojums uz mēnesi".

"Fantastiskā piecinieka" programmu atklās filmas "Trakais Pjero" seanss 7. decembrī plkst.18.00. Pirms filmas ievadu par programmu kopumā sniegs kino pētnieks Žulijens Kulibali. Savukārt piektdien, 8. decembrī pēc programmas seansiem skatītāji un līdzgaitnieki aicināti uzkavēties uz vakara saviesīgo daļu, kad "Kino Bize" pārstāvji dalīsies stāstiem no kinoteātra aizkulisēm un piecu gadu laikā piedzīvoto.

Atskatoties uz "Kino Bize" darbību šajos gados, kinoteātra direktors Māris Prombergs min: "Protams, mēs neatgriezīsim Rīgā vairākus desmitus 400 vietu kinozāļu, bet kopumā art house kinoteātri kopš 21. gs. sākuma pasaulē atdzimst un veidojas par nozīmīgiem vietējo kopienu centriem. Šādā ziņā "Kino Bize" ir tiešs laikmeta atspoguļojums – tas ir neliels, bet sociāli aktīvs kultūras un sociālpolitiskās vides dalībnieks. Kvalitatīvs kino un tā skatīšanās ir dzīvotspējīga un turpina būt intelektuāli bagātas un domājošas sabiedrības neatņemama sastāvdaļa."

Vairāk informācijas kinoteātra mājaslapā.

Biļetes uz atsevišķiem jubilejas nedēļas seansiem, kā arī ieejas kartes uz visu programmu pieejamas iepriekšpārdošanā portālā "Bezrindas.lv", kā arī kinoteātra kasē.

Programma veidota sadarbībā ar Francijas Institūtu Latvijā. Filmas tiks demonstrētas franču valodā ar subtitriem angļu un latviešu valodā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!