Kaspars Zemītis. Foto: Ivo Grudulis
 
Aktualitātes
08.03.2016

Kaspars Zemītis aicina uz albuma "Mana lūgšana" prezentāciju Rīgas Domā

Komentē
0

Trešdien, 30. martā, plkst. 19:00 Rīgas Domā Lieldienu noskaņās notiks ģitārista un komponista Kaspara Zemīša pirmā soloalbuma "Mana lūgšana" prezentācija.

Koncertā skanēs Kaspara Zemīša oriģinālmūzika un aranžējumi no jaunā albuma, kas ierakstīts sadarbībā ar Valsts akadēmisko kori "Latvija". Koncertā piedalīsies arī viesmākslinieki, ar kuriem mūziķim jau ir izveidojusies ilggadēja sadarbība: stīgu kvartets – Līva Plociņa, Madara Gaile, Ineta Abakuka, Māra Botmane, vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" un Renārs Kaupers.

"Koncerts man personīgi būs ļoti īpašs, jo tajā skanēs manis rakstīta mūzika un aranžējumi, kuri ir apkopoti manā pirmajā soloalbumā "Mana lūgšana". Koncerts vienlaikus būs pirmā soloalbuma "Mana lūgšana" prezentācija klausītājiem, kurā ietvertā mūzika atspoguļo manu ticību, kas ir mans lielākais iedvesmas avots. Rīgas Doma koncertā ģitāras skanējums būs akadēmiskāks, pateicoties izcilajiem partneriem – diriģentam Mārim Sirmajam un korim "Latvija". Tieši Māra Sirmā aicinājums rakstīt Mesu korim un ģitārai 17. starptautiskajam garīgās mūzikas festivālam bija kā pirmais impulss jaunā albuma tapšanā. Albumā iekļaujot Mesu, kas atspoguļo mana Dievkalpojuma sajūtu, atlika vien izvēlēties atlikušos skaņdarbus ar garīgu tematiku, kas bagātinātu albumu. Koncertā spēlēsim gan skaņdarbus no jaunā albuma ar Māri Sirmo un Valsts akadēmisko kori "Latvija", gan arī mūziku, kas radusies sadarbībā ar labiem draugiem – Guntaru Prāni un vokālo grupu "Schola Cantorum Riga" un stīgu kvartetu, ar kuru esam izbraukājuši Latviju ar programmu "Ģitāra un stāsti". Kā arī Renāru Kauperu, ar kuru pēdējos gados esam divatā spēlējuši tieši baznīcās un atraduši kopīgu muzicēšanas sajūtu," stāsta Kaspars Zemītis un aicina uz tikšanos koncertā.

Kaspars Zemītis ir mūziķis ar vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredzi, spēlējot dažādos sastāvos un mūzikas stilos. Spēlējis leģendārajā grupā "Time After Time". Muzicē kopā ar dziedātājiem Intaru Busuli, Lindu Leen, Renāru Kauperu, Igo u.c. Piedalījies koncertprogrammās ar Latvijas Radio kori un Latvijas Valsts akadēmisko kori "Latvija", LNSO, operdziedātājiem Elīnu Šimku, Evitu Zālīti, Guntaru Ruņģi, kā arī kamerdziedātāju Ievu Paršu.

Paralēli muzikālajai darbībai Kaspars Zemītis strādā JVLMA par lektoru un pasniedz jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli. Viņš ir pirmais, kurš ieguvis Latvijā maģistrā grādu ģitārspēlē JVLMA. Uzreiz pēc JVLMA maģistrantūras beigšanas uzsācis arī savu solo koncertdarbību, veiksmīgi apvienojot klasisko mūziku ar mūsdienīgo, parādot ģitāras nebeidzamās iespējas. Pirmais nozīmīgākais solokoncerts Zemītim notika 2013. gada 30. aprīlī Doma baznīcā ar unikālu koncertprogrammu "Eklektika".

Biļetes pieejamas Rīgas Doma un "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!