Attēlā - dzejnieks Arvis Viguls ierunā dzeju projektam "Audioduša"
 
Redakcijas sleja
19.06.2013

Karstas vasaras gaidās

Komentē
0

Gads ir paskrējis kā apdullusi stirna, klāt atkal vasara ar atvaļinājumu biedu un festivālu ņirbu. "Satori" gatavojas ienirt gaidāmajos notikumos un aktīvi piedalīties tajos ne vien kā interneta medijs, bet arī kā aktīvs kultūras procesu līdzdalībnieks.

Šobrīd tiek drukāta jaunā "Satori" vasaras avīze, kas veltīta nonkonformismam un jauneklīgai neiecietībai pret kliedzošo pasaules vienkāršību – tajā tiks apstrīdēti uzskati, principi un kārtība, kas nereti tiek uztverti kā paši par sevi saprotami, arī kāda jauna latviešu autora stāsts par ielaušanos Londonas privātmājās un britu policijas darba metodēm. Noziedzīga pagātne nereti ir izrādījusies labs pamats turpmākai literārai darbībai – par to liecina arī šodien publicētā četru prozaiķu bandas atzīšanās.

Satori vasaras avīzi izplatīsim bez maksas vietās, kur pulcējas kultūras izslāpusī publika – festivālos "Positivus", "LabaDaba", Cēsu Mākslas festivāla laikā, arī Rīgas radošajos kvartālos un ne mazāk radošās centra kafejnīcās.

Ar jaunu projektu "Audioduša" esam plānojuši piedāvāt jums negaidītās vietās apsēsties un ieklausīties mūsu autoru prozā un dzejā – šobrīd notiek darbs studijā, ierakstot audiogrāmatas failus, kas tiks atskaņoti speciāli uzbūvētās audiodušas kabīnēs.

Esam pilni apņēmības aktīvi iesaistīties jau tradicionālos festivālos – septembra sākumā notiekošā Starptautiskā Jaunā teātra festivāla "Homo Novus" laikā rīkosim publiskas diskusijas par izrādēs skartajām tēmām, intervēsim viesus un recenzēsim izrādes, lai šis festivāls kļūtu par notikumu ne tikai šaurām teatrāļu aprindām, bet iespējami plašākai auditorijai.

Septembrī notiks arī piektais laikmetīgās mākslas festivāls "Survival Kit", kas tradicionāli pārkāpj robežas starp vizuālo mākslu un citiem žanriem, šogad piesakot "lēno revolūciju" kā kultūras procesu mērķi un jēgu. Arī tā ir tēma, kas prasās pēc sarunas un domāšanas, ne tikai aplūkošanas, tāpēc jau šobrīd plānojam, kā iesaistīt savus lasītājus un autorus sarunā par laikmetīgo mākslu.

Bet tuvākais festivāls, kas sākas jau rīt, ir Starptautiskais Kundalini jogas festivāls Siguldā, kuras viesi britu dziedātāju Keriju Trī mēs aicinājām uz sarunu un piedāvāsim to noskatīties mūsu portālā jau pavisam drīz.

Ilmārs Šlāpins

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!