Publicitātes foto
 
Aktualitātes
13.04.2017

Kaņepes Kultūras centrs svin piecu gadu jubileju un aicina uzdāvināt dārzu

Komentē
0

Nākamnedēļ, no 17. līdz 23. aprīlim, Kaņepes Kultūras centrs svinēs piecu gadu jubileju, to atzīmējot ar plašu pasākumu programmu, kā arī aicinot Kaņepes Kultūras centra draugus, sadarbības partnerus un apmeklētājus iesaistīties talkā, dalīties ar atmiņām un atbalstīt KKC dārza labiekārtošanas darbus.

"Dāvanas", "dāvināšana" un "dalīšanās" ir šī gada Kaņepes Kultūras centra jubilejas atslēgas vārdi. Pirmdien, 17. aprīlī ikviens ir aicināts dāvināt savu laiku un darbu – sākot no paša rīta līdz pat vakaram, Kaņepes Kultūras centrā notiks mājas un pagalma sakopšanas talka. Savukārt Kaņepes Kultūras centra sociālajos tīklos jau pāris nedēļas apskatāmas fotogrāfijas – mirkļi no KKC piecu gadu vēstures, ar ko dalījušies KKC draugi, darbinieki un apmeklētāji, lietojot mirkļbirku #kkc5gadi.

Jubilejas nedēļā katru dienu Kaņepes Kultūras centrā notiks dažādi pasākumi – lekcijas, diskusijas, kino un koncerti. Lielākā daļa pasākumu ir to organizatoru un mākslinieku dāvana Kaņepes Kultūras centram un tā apmeklētājiem piecu gadu jubilejā. Taču galvenā dāvana Kaņepes Kultūras centra piecu gadu jubilejā, ko ikviens var vienlaikus gan dāvināt, gan saņemt, viennozīmīgi ir dārzs.

"Kaņepes Kultūras centra pagalmam un tajā esošajam dārzam piemīt nepieradināts šarms, ko mēs negribam mainīt. Taču gribam to padarīt patīkamāku un funkcionālāku," stāsta Kaņepes Kultūras centra dibinātājs Dāvis Kaņepe, "Jaunu terasi  mēs jau esam izveidojuši, bet, lai pabeigtu pārējos dārza labiekārtošanas darbus – ieklātu bruģi, izveidotu nojumes un iegādātos augus –, mums nepieciešams draugu atbalsts.  Mums vieniem pašiem tā ir liela nauda, taču, ja katrs no vairākiem desmitiem tūkstošu Kaņepes Kultūras centra apmeklētājiem un draugiem noziedos šim mērķim vismaz vienu vai divus eiro, mēs visi kopā to varam izdarīt. Viens vai pāris eiro – tas ir viens dzēriens. Uzsauc to Kaņepes Kultūras centram dzimšanas dienā, un dārzs nepaliks parādā!"

Pirms 2012. gadā māju Skolas ielā 15 sāka apdzīvot Kaņepes Kultūras centrs, tā vairākus gadus stāvēja tukša. Vieta, kurā savulaik saviesīgus pasākumus rīkoja baltvācu un krievu aristokrāti, pamazām iegrima putekļos un aizmirstībā.  Kopā ar māju Kaņepes Kultūras centrs sāka apdzīvot arī pagalmu, un šogad būs jau piektā vasara, kopš pašā pilsētas centrā ikviens var izbaudīt nepieradinātu dabas un kultūras oāzi, sarunāties, iepazīties, iemīlēties, radīt jaunas idejas.

Ziedot Kaņepes Kultūras centra dārza labiekārtošanai iespējams šeit.

Kaņepes Kultūras centra piecu gadu jubilejas nedēļas programma (simboliskā summa, ko apmeklētāji maksās par pasākumu (lielākoties tas ir viens vai pāris eiro) tiks novirzīta dārza labiekārtošanai):

Pirmdien, 17. aprīlī, no plkst. 11:00 līdz 17:00 KKC notiks Pavasara talka un dzimšanas dienas nedēļas atklāšana.

Otrdien, 18. aprīlī, plkst. 18:00 ar lekciju "Vīrietis un vīrišķība Eiropas kultūras telpā: dzimtes tēlu transformācija" uzstāsies Deniss Hanovs, savukārt plkst. 19:00 tai sekos Larsa fon Trīra filmas "Antikrists" seanss (ieeja no 18 gadu vecuma).

Trešdien, 19. aprīlī, plkst. 19:00 tiks rādīta filma "The Belly of an Architect”, plkst. 21:00 vakaru turpinās Matīsa Čudara, Jāņa Ruņģa un Arta Oruba, savukārt 22:00 pie DJ pults stāsies "Mixmaster AG" un Uldis Rudaks. Ieeja visos pasākumos 1 eiro.

Ceturtdien, 20. aprīli, plkst. 18:00 notiks "Satori.lv" diskusija "Kad pienāks latviešiem tie laiki?" par latviešu literatūras pievilcību starptautiskajā grāmatu tirgū, plkst. 19:00 tiks demonstrēta filma "Medicīniskā marihuāna un tās iedarbība uz cilvēka ķermeni", kam sekos diskusija, plkst. 20:00 vakaru turpinās "Pacific K" koncerts, savukārt dienu noslēgs DJ Pēteris Bajārs. Ieeja visos pasākumos 1 eiro 

Piektdien, 21. aprīlī, plkst. 19:00 tiks demonstrēta režisora Dāvja Kaņepes filmu izlase, kam sekos diskusija. Pēc tam plkst. 22:00 apmeklētāji varēs izkustēties DJ "Pachamama slo-mo feat. MagicForest tea temple" un "Elvi soulsystems" vadībā. Ieeja visos pasākumos 1 eiro

Sestdien, 22. aprīlī, plkst. 19:00 vakaru iesāks filmas "Vai viegli būt jaunam?" seanss, pēc tam 22:00 notiks cikla "Mūzika pusnaktī" koncerts ar Spīķeru kvarteta dalību (biļetes uz šo koncertu nopērkamas tikai iepriekšpārdošanā Kaņepes Kultūras centra bārā, to cena 5 eiro). Vakaru noslēgs DJ Oriole. Ieeja 1 eiro

Svētdien, 23. aprīlī, plkst. 18:00 KKC notiks grupas "Alaska dreamers" koncerts. Ieeja 1 eiro

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!