Foto no "iii" performances "Lampyride"
 
Aktualitātes
10.10.2015

Kaņepes centrā ar četrām performancēm uzstāsies mākslinieku apvienība no Nīderlandes

Komentē
0

Piektdien, 16. oktobrī, Kaņepes Kultūras centrā viesosies mākslinieku apvienība no Nīderlandes "iii", kas piedāvās būt par četru dažādu performanču lieciniekiem, ko būs iespējams vērot divas reizes – plkst. 20:00 un 22:00.

"iii" ir mākslinieku vadīta platforma no Hāgas, kuras pamatā ir individuāli pētījumi starp dažādām disciplīnām un medijiem. "iii" darbojas arī kā producentu kompānija, mākslinieku rezidence un izplatīšanas aģentūra, virzot radikāli starpdisciplinārus darbus, kuri šķērso mūzikas, vizuālās mākslas, teātra un dizaina sfēras.  Izgudrojot jaunus instrumentus un neordinārus prezentācijas formātus, pārklājot tādās četrās dimensijās kā attēls, skaņa, telpa un ķermenis, "iii" tiecas piedāvāt unikālu pieredzi ikvienam skatītājam.

Kaņepes Kultūras centrā 16. oktobrī "iii" piedāvās četras performances.

"Lampyride" (2014–2015)

"Lampyride" ir mākslīgi radījumi, kuru vārds radies no jāņtārpiņu dzimtas zinātniskā nosaukuma. Tie komunicē savā starpā, apmainoties signāliem noteiktās telpas robežās, kuras ir cilvēka uztveres diapazonā. "Lampyride" ir mazas portatīvas, rokā turamas ierīces, kuras savā starpā komunicē, izstarojot un saņemot gaismas un skaņas signālus. "Lampyride" ir arī parazīti. Pārvietošanās spēju trūkuma dēļ tie paļaujas uz cilvēkiem, lai viņi kustēdamies apkārt atrastu tiem pāriniekus.  Darbs tiek reprezentēts kā audio vizuāla performance, kuras laikā ierīces tiek izsniegtas skatītājiem. Skatītāji darbojas kā šo autonomo ierīču pārvadātāji, veicinot komunikāciju starp "Lampyride".

"Spine Spinning" (2014)

"Spine Spinning" ir performance, kura pēta mugurkaula kustību cilvēka ķermenī. Mākslinieks pārveido cilvēka ķermeni nepazīstamā radījumā, izmantojot un pastiprinot gaismas un skaņas ietekmi tajā, kā tiek uztverts ķermenis.

"murmur-singing" (2013)

"murmur-singing" laikā mākslinieces demonstrē gaismas un skaņas savstarpējo iedarbību, izmantojot pašizgatavotas analogas iekārtas, kuras projicē zemas frekvences radītās vibrācijas šķidrumā, saslēdzot skatītāju uzmanību. Burbuļojoša skaņa pārtop vētrā, atspoguļojoties hipnotiski plūstošajos gaismas un vibrējošā ūdens attēlos.

"Transitory presences" (darbs procesā)

Gaistoša tikšanās starp skaņu, smaržu un īslaicīgiem siluetiem, kuri atklājas aromātiskās dūmu dejās. Vīraka, gaismas un skaņas mijiedarbība.

Vairāk informācijas par mākslinieku apvienību iespējams atrast iiinitiative.org. Ieeja pasākumā – 1 EUR.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!