Čārlzs Teilors
 
Aktualitātes
13.10.2016

Kanādiešu filozofs Čārlzs Teilors saņem vienu miljonu dolāru lielo Bergruena balvu

Komentē
0

Kanādiešu filozofs Čārlzs Teilors kļuvis par pirmo Bergruena balvas laureātu, kas turpmāk ik gadu tiks piešķirta "domātājam, kura idejām ir liela nozīme indivīda pašizpratnes veidošanā un cilvēces progresā", vēsta "The New York Times".

Balva, kuras apjoms ir viens miljons ASV dolāru skaidrā naudā, tiks pasniegta 1. decembrī svinīgā ceremonijā Ņujorkā. Balvu sponsorē Bergruena institūts – Losandželosā bāzēta organizācija, kuru dibinājis vācu miljardieris un filantrops Nikolass Bergruens un kura par savu mērķi noteikusi savstarpējās izpratnes un pārvaldības uzlabošanu starp dažādām kultūrām, īpaši uzsverot intelektuālo apmaiņu starp Rietumiem un Āzijas valstīm.

Pirmās balvas ieguvējs Čārlzs Teilors tiek uzskatīts par vienu no pasaules vadošajiem filozofiem un domātājiem, kura idejas ietekmējušas gan humanitārās un sociālās zinātnes, gan sabiedriskās norises. Teilors īpaši pētījis multikulturālismu no holistiskā individuālisma perspektīvas, sekulārismu, modernitāti, valodu, sociālo uzvedību un morāli.

Balvas laureātu izvēlējās neatkarīga žūrija deviņu cilvēku sastāvā, ko vadīja filozofs Kvami Entonijs Apia (Kwame Anthony Appiah). Žūrija īpaši uzsvēra Teilora atbalstu "politiskai vienotībai, kas respektē kultūru dažādību", kā arī viņa ieguldīto darbu izpratnes veicināšanā par to, ka "Rietumu civilizācija nav viendabīga, bet gan, tāpat kā visas civilizācijas, veidojusies atšķirīgu ietekmju rezultātā".

Līdz šim Teilors godalgots ar Džona V. Kluges balvu (2015) par sasniegumiem cilvēces izpētē, prestižo Templtona balvu (2007) par sasniegumiem garīguma veicināšanā, kā arī Kioto balvu (2008), kas tiek uzskatīts par Japānas augstāko privāto godalgu. Gan Templtona, gan Kluges balvu arī veido naudas prēmija viena miljona dolāru apmērā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!