Aktualitātes
19.04.2012

Kalnciema kvartālā atklās Ulda Janča fotoizstādi "Skūpsti"

Komentē
0

27. aprīlī plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā tiks atklāta Ulda Janča fotoizstāde "Skūpsti" - vairāk nekā divdesmit, dokumentālā stilistikā uznemtas fotogrāfijas, kurās redzami skūpsti Buenosairesā, Havannā, Santjago, Porto, Parīzē, Venēcijā, Berlīnē, Kišiņevā un Pēterburgā.

"Valsts vai pilsētas sajūtu vispirms rada cilvēki, viņu noskaņojums, domas, ikdiena. Mani interesē mirklis, jo starp pagātni un nākotni ir tikai mirklis, ko sauc par tagadni," stāsta Jancis. "Tāpēc es dokumentālā foto stilā pārsvarā fotografēju cilvēkus uz ielām, sabiedriskajā transportā, bāros. Tā arī radās dažādas foto sērijas. Šī sērija ir par Skūpstiem, kas fotografēti vairākās man un noteikti arī daudziem citiem nozīmīgās valstīs."

Skūpsti ir autora ceturtais individuālais solis fotomākslā – Rīgā, Jelgavā un Helsinkos ir notikušas viņa personālizstādes "Indijas krāsas", "Berlīnes skices" un "Latvijas zeme un debesis". Tāpat viņš piedalījies vairākās grupu izstādēs no kurām pēdējā "Packshot" tika izrādīta 2011.gadā Rīgas mākslas telpā.

Uldis Jancis ir kinooperators trīsdesmit trīs mākslas un dokumentālajām filmām, par kurām ir saņēmis arī vairākas nacionāla un starptautiska mēroga godalgas. Pēdējos gados viņš bieži strādā ar režisori Lailu Pakalniņu, un kopā jau radīti tādi darbi kā "Pa Rubika ceļu" un "33 zvēri Ziemassvētku vecītim". Viens no Ulda jaunākajiem un spilgtākajiem darbiem ir dokumentālā filma "Kā tev klājas, Rūdolf Ming?", kā arī nule viņš nominēts "Lielajā Kristapā 2012" kategorijā "Labākais spēlfilmu operators" par filmu "MONA".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!