floksis
pirms 6 gadiem
Par laimi, ir mums Ambainis, Kaščejevs un citi savādāk domājošie.

maya
pirms 6 gadiem
Priekšpēdējā atkāpē jūs garāmejot pieskaraties tam, kas man šķiet ļoti liela problēma - brain drain. Man ir 25 gadi un tāpat kā daudzi mani draugi aizbraucu iegūt izglītību, m.sc. un ph.d. Russel Group universitātēs. Un tāpat kā daudzi mani draugi drīz vien sapratu, ka ne vien Latvijā neatmaksāsies šie izglītībā ieguldītie desmiti tūkstoši mārciņu, bet arī izglītību īsti nebūs kur likt, ļoti bieži vidusmēra karjera Rietumos var piedāvāt vairāk nekā izcila karjera Latvijā. Jūs rakstāt ļoti sentimentāli, kas manī nerada pārliecību, ka īsti saprotat emigrācijas pragmatisko pusi. Vai patiesi Latvijai atlec labums no tā, ka virkne cilvēku iegūst bezmaksas bakalaura grādus, un tad valsti pamet? Ka uz neatgriešanos aizbrauc cilvēki ar gana augstām spējām, lai iekļūtu pasaules vadošajās universitātēs? Jūs rakstāt par neiroķirurgiem, kas vēlas tikai uzlabot savas zināšanas ārzemēs un labums drīz vien atleks visiem latviešiem - tomēr LU FSI pētījumi rāda, ka atgriezties plāno ap 14% ārzemēs studējošo, kamēr 90% doktorantu, 84% koledžas studentu, 81% bakalaura un 76% maģistrantūras studentu nedomā, ka Latvijā varēs atrast piemērotu darbu. Manuprāt, statistika pietiekami dramatiska. Jā, iespējams jums taisnība un latvieši, kas ārzemēs daudz sasniegs, šādi nesīs Latvijas vārdu pasaulē. Bet kāda gan no tā jēga, ja tajā pašā laikā valsts pati kļūs arvien provinciālāka?

Modris Matisāns
pirms 6 gadiem
Negatīvos aspektus nav mēģināts noliegt. Kādi ir iespējamie risinājumi? Vai tos mums būs vieglāk atrast cilvēkiem mijiedarbojoties ar ārpasauli vai pretēji - to nedarot? Vai šodien Latvija kļūst aizvien provinciālāka, un ir provinciālāka nekā, teiksim, pirms 10 gadiem? Es nezinu. Kāda statistika jums to stāsta?
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!