patagonia
pirms 6 gadiem
labs raksts, jaa. istenibaa vienkarsi normals raksts. smaidu vienigi izraisa tas, ka pinci mes vardaa nosaucam, kamer mammai tur veljoprojam ir caurumins.:-)
kamer es piekritu, ka "sieviete paver lielaas kaunuma luupas...." izklausaas traumejosi, tikmer tomer domaju, kapec, piemeram anglu valodaa mazi berni normali var pateikt "vagina" un pat ir jau izdomajusi iesaukas sim vardam... varbut ta ir latviesu lietojamaas valodas specifika, kas tomer veljoprojam saknojas senos puritaniskos prieksstatos par to, kas ir seks? ka labak tomer caurumins, nevis "pezina", piemeram?
no manas pieredzes, berni pilnigi normali sajaa vecumaa (no 8 gadiem) spej uztvert zinatnisku informaciju un iemacities dazus zinatniskus terminus par pasa personigo anatomiju.... nav obligati vienmer jaaizbildinaas ar "gailiti" "kafijas pupinu", "curinu" utjp.... tas, manuprat, ari rada to kaunisko sajutu, ka lietas nedriskt saukt istajos vardos....?
pilnigi piekritu autorei, ka jo gimenee vairak atvertibas un normalas atieksmes pret seksu, jo berniem ari vienkarsi daudz lietas bus normalas un saprotamas. pliki jurmalaa, pliki pirtii, bernins piedzimst maajaas, utjp.... dosimies dabaa!

Baiba Dambe
pirms 6 gadiem
Paldies! Tiešām lielisks raksts! Man gribētos, lai šo izlasa ikviens vecāks, kuram ir mazi bērni. Lai mazāk ir ģimeņu, kurās seksa tēma ir tabu un viss, kas saistītas ar "tur lejā", ir kaut kas neķītrs, kaunīgs un slikts. Tas, par ko nerunā. Forši, ka ir tādas grāmatas, kurās viss bērnam saprotamā valodā izskaidrots, bet vissvarīgākais man tiešām šķiet ģimenes paraugs. Redzot dažādas dabiskas, ar cilvēka ķermeni saistītas ikdienas norises, mazais cilvēks daudzus jautājumus nemanot apgūst pats. Lai mūsu bērni aug laimīgi, nesačakarēti un ar veselīgu attieksmi pret seksu!

Version
pirms 6 gadiem
Man ir gan ģimene, gan bērni attiecīgajā vecumā, un arī puritāņi neesam, bet būtu vērts uzzināt kāda konservatīva psihoterapeita vai seksologa nepolitizētu viedokli par informācijas pasniegšanas veidu un jautājumu aktualitāti bērniem vecumā no 8 gadiem, kam šī grāmata, spriežot pēc vācu izdevuma, domāta.
Daudzi jautājumi nav aktuāli bērniem vecumā no 8 gadiem un neatbilstoši vecumam koncentrēti uz seksa tehniku un fizioloģiju.
Zīmējumu estētika var izrādīties psihi traumējoša.


aleksandrs z
pirms 6 gadiem
o jā, šis nu gan ir politizēts viedoklis. un konservatīva psihoterapeita (khem, kas vispār ir "konservatīvs psihoterapeits"? šariata psihoterapeits?) viedoklis būs nepolitizēts?
vai gadījumā ar vārdu "politizēts" jūs patiesībā neimplicējat - "es negribu jums piekrist, tāpēc es centīšos jūs jebkādā veidā diskreditēt"?

laimiņa
pirms 6 gadiem
burvīgs raksts.Visam dzīvē janotiek maksimāli dabiski un īstajā laikā,un katram šis īstais laiks pienāk citā vecumā un citā laikā.Tādēļ ir diezgan absurdi mēģināt ieplānot apgaismot bērnus par tik būtisku un tai pat laikā vēl aizvien mitoloģizētu tēmu kā cilvēku vairošanās. Gan vecākiem,gan audzinātājām bernudārzā,gan skolotājām skolā ir jābūt gatavām jebkurā brīdī un jebkurā mācībustundā godprātīgi,bez stostīšanās un sarkšanas atbildēt uz konkrēto bērna vai tīņa jautājumu par šo tēmu. Tikai tad,kad pieaugušie savā vairumā sāks normāli un bez sakāpinātības uztvert seksuālās attiecības starp cilvēkiem kā bioloģisku,vairumā gadījumu,cerams,patīkamu procesu,arī atbildes uz dabiski rodošamies bērnu jautājumiem nāks dabiski.

Sierrealiste
pirms 6 gadiem
Skaidrs, ka arī bērnam jāizstāsta, kā ir. Bez puķēm. Uzzinās viņš visu diezgan ātri pats. Labāk, lai vecāki var izvēlēties informācijas avotu. Sabiedrībā attieksme pret seksu tiešām ir dīvaina. It kā ļoti iekārojams, no otras puses joprojām kaut kas slēpjams un netīrs.
Joprojām atceros, kā mani vecāka māsīca kutināja (zirgojāmies), un es sāku brēkt "izvaro". Viņa ļoti apstulba, nosauca mani par muļķi. Bet man lūk bija izstāstīts, ka 'izvarot' nozīmē darīt pāri sievietēm un bērniem. Nepieminot, ka runa ir par seksuālu vardarbību. Vēl tagad esmu īgna par to, kā mani toreiz dezinformācija nostādīja muļķes lomā.

Ieva Melgalve
pirms 6 gadiem
Protams, ka bērniem ir jāizstāsta viss par seksu, vēl pirms iestājas pubertāte. Jo tad, kad iestāsies pubertāte, viņi visnotaļ var atteikties runāt ar vecākiem vispār.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!