Deivids Linčs
 
Aktualitātes
06.07.2018

Jūrmalā būs skatāma režisora Deivida Linča litogrāfiju izstāde

Komentē
0

Jau otro gadu no 18. līdz 22. jūlijam viesnīcā "Light House Hotel Jurmala" Jūrmalā norisināsies starptautiskais laikmetīgās mākslas gadatirgus "Jūrmala Art Fair – 2018", kura centrālais notikums būs leģendārā kinorežisora Deivida Linča darbu izstāde.

Izstādē varēs iepazīt 37 Linča litogrāfijas, kas piesātinātas psihodēliskiem tēliem un melno humoru un tapušas pēdējos 10 gados, kad režisors uz laiku pārtrauca savu darbu kino, lai pievērstos mākslai. Visi darbi noformēti atbilstoši muzeju standartiem. Litogrāfijas limitētā tirāžā iekļautas arī privātkolekcijās un muzeju kolekcijās visā pasaulē.

"Jūrmala Art Fair" ietvaros notiks Deivida Linča īsfilmu demonstrēšana, kā arī interaktīvs dialogs ar režisoru, izmantojot "Skype" platformu.

Tāpat, kā atzīmē organizatori, "Jūrmala Art Fair – 2018" laikā norisināsies arī Itālijas, Tibetas un Krievijas modernās mākslas profesionāļu meistarklases un lekcijas. Tā, piemēram, ar "thangkas" mākslas prezentāciju uzstāsies Misters Žao (Mr Zhao) no Tibetas, būs iespēja piedalīties itāļu mākslas terapeites Monas Līzas Tīnas lekcijā un viņas filmas prezentācijā, Maskavas Mākslas biznesa un antikvariāta institūta dibinātājas Irinas Kolosovas lekcijā "Mākslas menedžments: spēles noteikumi", kā arī notiks īpaša laikmetīgās mākslas meistarklase bērniem. "Jūrmala Art Fair" norisināsies arī 17 gadus jaunās latviešu mākslinieces Polīnas Košeļas performance.

Deivids Kīts Linčs ir amerikāņu kinorežisors, scenāriju autors, kinoproducents, gleznotājs, komponists ticis nominēts četrām Amerikas Kinoakadēmijas balvām kā labākais režisors par filmām "Ziloņcilvēks", "Zilais samts", "Malholanda ceļš" un kā viens no scenārija autoriem filmai "Ziloņcilvēks". Sākot ar eksperimentālo filmu "Dzēšgumijgalva" (1977), viņš ir saglabājis kulta filmu režisora statusu, lai arī viņa filmas ir bijušas ar nepastāvīgiem komerciālajiem panākumiem. Deivida Linča filmas visvairāk ir zināmas pēc to sirreālās, murgainās un sapnim līdzīgās atmosfēras un līdz sīkumiem izstrādātā skaņas dizaina.

Lielākā daļa gadatirgus pasākumu ir bez maksas un atvērti visiem apmeklētājiem.

Šogad "Jūrmala Art Fair" un Deivida Linča izstādi atbalsta uzņēmumi "Groglass" un "Bang&Olufsen".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!