Izrādes "Linda Vista" publicitātes foto
 
Aktualitātes
22.06.2018

JRT sezonu uzsāks Hermaņa izrāde ar Andri Keišu galvenajā lomā

Komentē
0

Jaunais Rīgas teātris paziņojis par plāniem nākamajai sezonai, ko atklās Alvja Hermaņa jauniestudējums "Linda Vista" ar Andri Keišu galvenajā lomā.

Amerikāņu dramaturga Treisija Letsa ("Augusts: Osedžas zeme") lugas "Linda Vista" (2017) tēma ir pusmūža cilvēku drāma mūsdienu sabiedrībā. "Agrākos laikos 40-50 gadus veci cilvēki jau skaitījās norakstīti un savu dzīvi jau nodzīvojuši. Mūsdienās šī paaudze jūtas apmulsusi, jo jaunība kā nebeidzas tā nebeidzas, dzīves plāns ir it kā izpildīts (vai nu veiksmīgi vai neveiksmīgi), bet dzīve joprojām turpinās un vajadzīgs jauns plāns," teikts topošās izrādes anotācijā.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvos 1. septembrī. Alvis Hermanis to veidos sadarbībā ar scenogrāfu Artūru Virtmani un kostīmu mākslinieci Janu Čivželi. Lomās būs redzams Andris Keišs, Gundars Āboliņš, Jānis Skutelis, Baiba Broka, Grieta Aminata Diarra, Elita Kļaviņa un Sandra Kļaviņa.

Sezonu 9. septembrī turpinās vācu dramaturga Geca Leinevēbera izrāde "Latviešu laupītāji", kas balstīta Fridriha Šillera lugas "Laupītāji". Izrādes anotācija vēsta: "Tuvā nākotne. Aktieri meklē teātra zudušo spēku, iestudējot Šillera lugu "Laupītāji" - pirmo latviešu valodā uzvesto drāmas tekstu. Divdesmitgadnieka slieksni nule kā pārkāpušais lugas autors jau 1781. gadā uzdeva jautājumu: kā cilvēkam tikt galā ar netaisnīgumu – valstī un paša ģimenē? Kas vieno mūs, latviešus, tā kā bumba futbola komandu?"

Iestudējums taps sadarbībā ar scenogrāfi un kostīmu mākslinieci Kristīne Jurjāne, tajā spēlēs Guna Zariņa, Ģirts Krūmiņš, Gundars Āboliņš, Vilis Daudziņš, Jevgēnijs Isajevs, Kaspars Znotiņš un Toms Veličko.

Izrādes "Latviešu laupītāji" publicitātes foto

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!