Aktualitātes
16.05.2018

Jaunieši zibakcijā aicina uz ietves rakstīt Raiņa un Aspazijas mīlestības dzeju

Komentē
0

17. maijā plkst. 13.00 Jūrmalā, Raiņa un Aspazijas pilsētā, kur dzejniekiem veltītas vairākas piemiņas vietas, Majoru vidusskolas skolēni rīko zibakciju "RAksti!", ar krītiņiem uz ietves rakstot savu mīļāko Raiņa un Aspazijas dzeju.

Jaunieši zibakcijā iesaistīs arī garāmgājējus un ar krītiņiem uz ietves rakstītām mīlestības dzejas un vēstuļu citātu rindām iezīmēs Raiņa un Aspazijas atstātās pēdas Jūrmalā, savienojot trīs muzejus. Aspazijas teksti virknēsies no Aspazijas mājas Z. Meierovica prospektā, šķērsojot gājēju pāreju pie Jūrmalas pilsētas domes, savukārt Raiņa tekstu virkni zibakcijas dalībnieki sāks veidot pie Raiņa un Aspazijas vasarnīcas J. Pliekšāna ielā, tā turpināsies Jomas ielā un, nogriežoties Tirgoņu ielā, virzīsies līdz Jūrmalas pilsētas muzejam, kur satiksies Raiņa un Aspazijas vārdi.

"Manu mīļo zelta meitenīt, mans saules stariņ, manu gaišo dieniņ, samtputniņ," tā Rainis vēstulēs uzrunāja Aspaziju; "Mans mīļais, manu sirds asintiņ," – Aspazija rakstīja Rainim. Mīlestības pilni vārdi rodami ne tikai abu dižgaru savstarpējā sarakstē, kas tagad iekļauta UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā, bet arī abu dzejnieku daiļradē.

Ikviens ir aicināts piedalīties zibakcijā un atsaukt atmiņā savas mīļākās Raiņa un Aspazijas dzejas rindas par mīlestību vai vēstuļu fragmentus. Zibakcijas maršrutā vairākos posmos gaidīs jaunieši ar krītiņu kasti un dzejas kartītēm –, līdz ar to ikvienam būs iespēja piedalīties, citējot savus mīļākos Raiņa vai Aspazijas mīlestības dzejoļus vai arī izvēloties no jauniešu piedāvātajām kartītēm.

Dzejas un vēstuļu citātu rindas satiksies pie Jūrmalas pilsētas muzeja; zibakcijas noslēgumā tiks veidots teksts grafiti formā uz muzeja pagalma fasādes.

Zibakciju "RAksti" rīko Majoru vidusskolas 10. klases jaunieši sadarbībā ar Aspazijas māju, Jūrmalas pilsētas muzeju un Raiņa un Aspazijas vasarnīcu, sagaidot starptautisko muzeju dienu un muzeju nakti. Zibakcijas iecere ir saistīta ar starptautiskās muzeju dienas tēmu "Hipersavienotie muzeji: jaunas pieejas, citas auditorijas" un muzeju nakts tēmu "Šūpulis".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!