Aktualitātes
28.04.2017

Jaunajā Rīgas teātrī aplūkojami ēkas rekonstrukcijas projekta maketi

Komentē
0

2017./2018. gada sezonu Jaunais  Rīgas teātris (JRT) cer uzsākt bijušās Tabakas fabrikas telpās Miera  ielā 58A, kur teātris darbosies, kamēr tiks rekonstruēta ēka Lāčplēša  ielā 25. Gatavojoties lielajām pārmaiņām, no 27. aprīļa JRT foajē pie  biļešu kases apskatāmi ēkas rekonstrukcijas projekta autoru –  pilnsabiedrības "Zaigas Gailes Birojs un Partneri" – veidotie  rekonstrukcijas projekta maketi. 

Ēku  Lāčplēša ielā 25 sagaida vairāki fundamentāli pārveidojumi. Galvenā  ieeja teātrī tiks pārcelta uz pagalmu, daļa pagalma tiks aizbūvēta,  izveidojot jaunas pārejas starp ēkām un iekšpagalmiem un ierīkojot lifta  šahtas. Tiks pārbūvēta pagalma ēka, papildus mazajai zālei (100  skatītāju vietu) iegūstot vēl vienu lielāku skatītāju zāli (līdz 250  vietām); teātrī būs arī trīs mēģinājumu zāles.

Arhitekte  Zaiga Gaile uzsver: "Vēsturiskais Smiļģa teātris ir latviešu teātra  vēstures vērtība, un tas saglabājams tā kompozīcijā, tēlā un sajūtās.  Sienu patina, sarkankoka finiera paneļi, betona flīzes, parketi, kāpnes,  durvis, oderlogi ielas fasādē, detaļas, mēbeles, piemēram, aktieru  grimētavu galdiņi, saglabājamas ar to dabisko nodilumu."

Paredzēts  saglabāt Smiļģa kabinetu. Skatītāju zāli ar 500 vietām plānots saglabāt  Smiļģa izbūves veidolā un tēlā ar balkonu, liektajām sarkankoka finiera  plaknēm un gaismas ķermeņiem, kas ir vienīgais art deco zāles interjers Rīgā.

Vairāk par piedāvāto koncepciju lasāms šeit.

Maketi apskatāmi JRT kases darba laikā (darba dienās un sestdienās plkst. 10:00–19:00, svētdienās plkst. 12:00–19:00 vai stundu pirms dienas izrādes sākuma) un izrāžu starpbrīžos.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!