2017. gada dzejas diskotēka. Foto: Toms Harjo
 
Aktualitātes
04.09.2018

Jau trešo reizi "Baltajā naktī" deju mūziku izvēlēsies dzejnieki

Komentē
0

Sestdien, 8. septembrī, MVT Vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/38 no plkst. 21:00 līdz vēlai nakts stundai ikviens dzejas, mākslas, mūzikas un nakts dzīves mīļotājs aicināts uz dzejas diskotēku "Dzejai vajag skaņu", ko Baltās nakts un Dzejas dienu noskaņās jau trešo reizi rīko interneta žurnāla "Satori" redakcija kopā ar fondu "Mākslai vajag telpu".  

Naktī no 8. uz 9. septembri jau trīspadsmito gadu pēc kārtas Rīgā notiks mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts". Tā kā šis ir arī festivāla "Dzejas dienas" laiks, interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar fondu "Mākslai vajag telpu" nakts dzīves mīļotājus jau trešo reizi aicinās uz dzejas diskotēku "MVT Vasaras mājā", kur varēs nodoties trakai ballītei, līdz visu vērs ciet.

"Katrā kārtīgā dzejnieku ballītē pienāk brīdis, kurā cilvēki sajūk prātā, sāk ekstātiski lēkāt čupiņā vai izpildīt sarežģītas horeogrāfiskas figūras, paralēli cīnoties par vietu pie datora, lai uzliktu jūtūbā dziesmu, kas tieši tagad jādzird visiem, un, gandrīz nepārspīlējot, jāsaka, ka tikai tāpēc vien ir vērts piedalīties dzejnieku ballītē," saka "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum" izpilddirektore Antonija Skopa. "Nāciet un izmantojiet iespēju būt mazliet nenopietniem, dzejai piestāv mazliet neprātīgas ekstāzes."

Šovasar konceptuālajā mākslas galerijā "MVT Vasaras māja" skatāma multidisciplināru darbu sērija "Skaņai vajag mākslu", kurā mūzikas pasaules pārstāvji sastopas ar mākslas darbiem. Turpinot šo tēmu, "Satori" forumā "Baltā nakts" piedāvā savu interpretāciju par divu citu mākslas disciplīnu savienošanu – dzejas un mūzikas mijiedarbību. Dzejas diskotēkā "Dzejai vajag skaņu" 12 no spilgtākajiem mūsdienu Latvijas dzejniekiem lasīs savus jaunākos dzejoļus un piedāvās diskotēkas dalībniekiem mūziku, kas ietekmējusi viņu radošo darbību. Šoreiz dīdžeju lomā iejutīsies: Krista Anna Belševica, Arvis Viguls, Aivars Madris, Ausma Perons, Ilmārs Šlāpins, Marija Luīze Meļķe, Kirils V. Ēcis, Lote Vilma Vītiņa, Lauris Veips, Madara Gruntmane, Henriks Eliass Zēgners un Toms Treibergs.

Tāpat pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar grupas "Prāta vētra" un mākslinieka Jāņa Kraukļa kopdarbu, kurā interpretēta Rūdolfa Piņņa glezna "Dārgakmeņi", kas "MVT vasaras mājā" būs eksponēts līdz 10. septembrim.  

Visi "Baltās nakts" un "Dzejas dienu" pasākumi ir bez maksas. Jaunākajai informācijai par dzejas diskotēku var sekot līdzi "Facebook" lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!