Visi foto: Andrejs Strokins un Kristīne Madjare
 
Aktualitātes
06.02.2018

Izstādi par dzīvi pirms interneta LNMM apmeklējuši 21 000 skatītāju

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra un "ABLV Charitable Foundation" organizētā izstāde "Tev ir pienākušas 1243 ziņas. Dzīve pirms interneta. Pēdējā paaudze" Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā uzņēmusi 21 000 viesu. Tagad uzsākta apjomīgās izstādes demontāža.

Starpdisciplinārā izstāde, kurā bija apskatāmi vairāk nekā 50 mākslinieku un dalībnieku darbi no visas pasaules un kas realizēta veiksmīgā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, nominēta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvai "Kilograms kultūras 2017" kā gada notikums. Tāpat izstādes ekspozīcijas un saziņas autors Rihards Funts nominēts "Dienas gada balvai kultūrā 2017". 

Tā ļāvusi iepazīt māksliniekus, kuru veikumu pieskaita nozīmīgam pagrieziena punktam mūsdienu mākslas vēsturē un kas Latvijā bija redzami pirmo reizi: piemēram, ARTPOOL, Irma Blanka (Irma Blank), Ons Kavara (On Kawara), Viljams Kentridžs (William Kentridge), Dmitrijs Prigovs (Dmitri Prigov), Rūta Volfa-Rēfelta (Ruth Wolf-Rehfeldt), Dīters Rots (Dieter Roth), Marta Rozlere (Martha Rosler), Jirži Valohs (Jiří Valoch), Francs Erhards Valters (Franz Erhard Walther). Izstādē bija iesaistīti arī pazīstami jaunākās paaudzes latviešu mākslinieki Andrejs Strokins, Viktorija Eksta un Ingrīda Pičukāne, kā arī Latvijas iedzīvotāji, kas ekspozīcijai aizdeva sadzīviska rakstura laikmeta liecības un savus privātos arhīvus.

Šeit iespējams izlasīt Toma Treiberga, Andreja Strokina un Ilmāra Šlāpina sarunu par izstādi.

Izstādes kuratori: Diana Fransena (Diana Franssen), Kaspars Vanags un Zane Zajančkauska

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, starptautisku un nacionāla mēroga mākslas notikumu kurators un producents, ir lielākā Latvijas laikmetīgās mākslas institūcija. Kopš 1993. gada tas pēta un veido laikmetīgās mākslas procesus Latvijā un starptautiski, lai provocētu kritisku refleksiju par mūsdienu sabiedrības jautājumiem. Starp LLMC pazīšanās zīmēm ir vērienīgākais ikgadējais laikmetīgās mākslas notikums Latvijā SURVIVAL KIT, laikmetīgās mākslas izstādes Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Hardija Lediņa gads un Latvijas pārstāvniecība tādos starptautiskos notikumos kā Kochi-Muziris biennāle, Venēcijas mākslas biennāle, Sanpaulu biennāle, Manifesta, Raumas laikmetīgās mākslas biennāle u.c. LLMC uztur vienīgo Latvijas laikmetīgās mākslas arhīvu.

Izstādes galvenie atbalstītāji: Valsts kultūrkapitāla fonds, Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa", Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Rīgas dome, Gētes institūts Rīgā, Britu Padome Latvijā, Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā, Francijas institūts Latvijā, SIA “Artileria", “FLO", SIA “Mass Portal"   

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!