Aktualitātes
16.03.2017

Izstādē LNB būs skatāmi unikāli rokrakstu paraugi

Komentē
0

No 17. marta līdz 27. augustam Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 5. stāva izstāžu zālēs aplūkojama izstāde "Laiku atspulgi senos manuskriptos", kurā apkopoti unikāli paraugi no LNB vairāk nekā 26 tūkstošus vienību lielā rokrakstu krājuma.

Skatītāja acīm atklājas ārēji spilgti raksti un attēli, slavenību autogrāfi un latviešu kultūras vēstures klasikas jaundarbu pirmteksti kā apliecinājums cilvēka radošās darbības daudzveidīgajām formām un izpausmēm.

Seni raksti palīdz uzskatāmā veidā iepazīt pagātni visdažādākajos rakursos – no valsts dzīves caur iestādes dokumentu līdz pavisam personiskai pagātnes pieredzei caur dienasgrāmatu vai vēstuli. "Arhīvi ir kādas nācijas, kāda novada, kādas iestādes memuāri. Nācija, novads, iestāde, kas nav saglabājusi savus arhīvus, ir kā cilvēks, kurš pazaudējis savu atmiņu," teicis franču arhīvists un novelists Šarls Brēbāns (Charles Braibant).

Katrs izstādē skatāmais dokuments ir kā pieturas punkts vairāk nekā piecu gadu simtu ritējumā no 14. gadsimta līdz pat mūsdienām. Eksponējamo eksemplāru hronoloģiskais princips apvienots ar tematisko, ļaujot apjaust rokrakstu piederību dažādiem laikmetiem, vienlaikus atklājot to daudzveidību.

Izstādē izmantoti materiāli no LNB un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta krājuma.

Darba laiks: P.–Pk. 9:00–20:00, S.–Sv. 10:00–17:00. Ieeja bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!