Aktualitātes
24.08.2017

Izsludināta pieteikšanās Latvijā pirmajam performances mākslas kursam

Komentē
0

Pirmo reizi Latvijā mākslu terapijas, mākslinieku rezidenču un izglītības centrā "Mā telpa" no 23. septembra līdz 2018. gada 17. jūnijam notiks performances mākslas kurss "Personiskās pieredzes transformācija ķermenī, balsī un objektā", kas piedāvā profesionālā līmenī apgūt laikmetīgu performances mākslu pie pieredzējušiem pasniedzējiem un māksliniekiem.

Performances māksla ir uz darbību un procesu orientēta mākslas prakse, kurā svarīga ir autentiska, neattēlota pieredze, kas skatītāju iesaista tiktāl, ka tas var kļūt par daļu no mākslas darba. Centrālais aspekts performances mākslā ir mākslinieka klātbūtne, kuru nodrošina ķermenis kā galvenais medijs un konceptuālais materiāls. Citas svarīgas komponentes ir laiks, telpa un attiecības starp performances mākslinieku un skatītājiem.

Mācību kurss dalībniekiem piedāvā gan teorētiskas zināšanas par performanci, gan iespēju praktiski izzināt un apgūt performances mākslu kā pašizpētes procesu, iemiesojot personiskos atklājumus mākslas medijos – ķermenī, balsī un objektā. Kursa vadītāji palīdzēs apgūt dažādas balss mākslas, ķermeņa un vizuālās mākslas tehnikas un metodes, ko iespējams plaši izmantot savā profesionālajā darbībā, kā arī personiski – attīstot individuālas prasmes un personības aspektus.

Šodienas plašo iespēju vidē par svarīgāko atskaites punktu kļūst apziņas patstāvība un plastiskums, radošums, spēja izdarīt izvēli un drosme sekot saviem iekšējiem lēmumiem un aicinājumiem. Šī kursa ietvaros, izmantojot performances mākslu kā mediju, tiek piedāvāts izpētīt un sekmēt šo faktoru attīstību kā cilvēciskā, tā mākslinieciskā līmenī.

Kurss atvērts dažādu nozaru pārstāvjiem – gan profesionāļiem un attiecīgās nozares studentiem: māksliniekiem, mūziķiem, režisoriem, horeogrāfiem, pedagogiem, psihologiem, psihoterapeitiem, mākslas terapeitiem, kultūras antropologiem u.c., gan citiem interesentiem.

Nodarbības vada Simona Orinska – butō māksliniece, sertificēta deju un kustību terapeite, sertificēta supervizore, centra "Mā telpa" un performances mākslas grupas "Ideagnōsis" izveidotāja un vadītāja, Dana Indāne – brīvās balss improvizācijas un performanču māksliniece, dziedātāja, dabiskās balss atbrīvošanas un laikmetīgās improvizācijas meistarklašu vadītāja, Laura Feldberga – grafiķe, instalāciju, objektu un performanču māksliniece, un Laine Kristberga – performances mākslas pētniece, pasniedzēja, starpdisciplināras pētnieku grupas Ziemeļvalstu Vasaras universitātē vadītāja un koordinatore un doktora grāda kandidāte Latvijas Mākslas akadēmijā.

Iegūt plašāku informāciju par kursa programmu un tā pasniedzējiem iespējams mākslu terapijas, mākslinieku rezidenču un izglītības centra "Mā telpa" feisbuka lapā.

Pieteikšanās līdz 5. septembrim, sūtot CV un pieteikuma vēstuli uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa mob. tālr. 29394500.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!