Foto: Riga.lv
 
Aktualitātes
30.01.2018

Izsludina atklātu konkursu uz Nacionālā teātra valdes locekļa amatu

Komentē
0

Kultūras ministrija (KM) aicina pretendentus pieteikties atklātā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu. Pretendenti pieteikumus aicināti iesniegt līdz š.g. 19. februārim.

Nacionālā teātra valdes locekļa pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā, kas pēdējo 7 gadu laikā iegūta valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu citu svešvalodu, t.sk. angļu valodas zināšanas. Tāpat obligātas ir zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši teātra nozari, kā arī valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tostarp finanšu vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiskās plānošanas prasmes un orientācija uz rezultātu sasniegšanu, labas darba organizācijas un vadības prasmes.

Nacionālā teātra valdes locekļa amata pretendentiem būs jāiesniedz teātra iepriekšējās 3 gadu darbības izvērtējums, kā arī turpmākās darbības attīstības piedāvājums 5 gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi. Citu pieteikumā ietveramo dokumentu apraksts pieejams KM mājaslapas sadaļā "Vakances".

Atbilstoši likumdošanā* noteiktajam Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 3 116,00 eiro.

Pieteikumus Nacionālā teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja pienākumus pildīs KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone, komisijas locekļu pienākumus – VSIA „Latvijas Nacionālā opera un balets” valdes loceklis Zigmars Liepiņš, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, KM Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija un neatkarīga eksperte – biedrības „Latvijas Jaunā teātra institūts” valdes locekle, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore - Zane Kreicberga.

Jau ziņots, ka līdzšinējais Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis Ojārs Rubenis 2017. gada izskaņā darīja zināmu KM savu lēmumu neturpināt darbu kā teātra valdes loceklis un turpmāk - līdz teātra simtgadei - strādāt pie iesāktajiem darbiem kā teātra izpilddirektors.

Konkurss 2018. gada 30. janvārī izsludināts oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”, kā arī KM mājas lapas (www.km.gov.lv) sadaļā Vakances.

* Ministru kabineta 2015.gada 22.decembra noteikumu Nr.791 „Noteikumi par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu atbilstoši kapitālsabiedrības lielumu raksturojošiem rādītājiem, valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru” 6., 7., 12.punkts un pielikuma 1.punkts

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!