Aktualitātes
18.05.2017

Iznācis bilingvālā grāmatžurnāla "Benji Knewman" jaunais numurs

Komentē
0

Ar jaunu dizainu un līdzņemšanai draudzīgu formātu iznācis bilingvālā grāmatžurnāla "Benji Knewman" sestais laidiens. Tam uz vāka – Gunāra Janaiša fotogrāfija no 1978. gada Mākslas dienām.

Jaunajā izdevumā, kas nupat prezentēts Amsterdamā, žurnālu veikalā "Atheneum Nieuwscentrum", lasāms rakstnieka Jāņa Joņeva oriģinālstāsts ar negaidītām beigām un "Rīgas Laika" šifrētāja un autora Rvīna Vardes dienasgrāmata. Fotogrāfs Gunārs Janaitis dalās ar līdz šim vēl nepublicētām fotogrāfijām no Mākslas dienām Rīgā 70. un 80. gadu mijā. Pašironiskā fotostāstā "Maisiņš vaig?" uzieti iemesli tam, kāpēc katram latvietim mājās ir plastmasas maisiņš ar maisiņiem, bet Rīgas Kinostudijas filmu fani var doties pastaigā pa Rīgu, kurā pētītas filmās redzamās pilsētvides lokācijas. Visbeidzot negaidītā kārtā atklājas nezināmi fakti no rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa biogrāfijas, par kuriem zina stāstīt kāda viņam tuva vāciete.

Interviju varoņi šoreiz ir grafikas dizainers Saša Ušakovs, kurš savu biroju iekārtojis vienā no simtgadīgajiem Rīgas ūdenstorņiem, bet par savas profesijas traģikomisko pusi stāsta Rīgas veikalnieki Dite Jurcānce un Armens Načerjans.

Izdevums ieguvis jaunu, uzlabotu dizainu, ko veidojusi "Benji Knewman" dizainere Madara Krieviņa. Tas veidots ar mērķi vēl spēcīgāk iezīmēt Latvijas kultūrvēsturisko novietojumu pasaules kartē – kā krustceles starp austrumiem un rietumiem. Lai radīto jauno "Benji Knewman" izskatu, Madara Krieviņa un redaktore Agnese Kleina pētīja padomju laiku žurnālu un grāmatu dizainu un papīru. Abas izvirzīja mērķi saprast, kā dizaineri strādāja laikmetā, kad nevarēja brīvi iegādāties burtveidolus vai tipogrāfijā pasūtīt smalkus drukas darbus un bija jāstrādā ar to, kas ir, – laikmeta un teritorijas ierobežotajām iespējām. Par gūtajiem secinājumiem un to integrēšanu "Benji Knewman" sestajā 6. laidienā Madara Krieviņa un Agnese Kleina jau drīzumā pastāstīs atsevišķā lekcijā dizaina profesionāļiem, studentiem un interesentiem.

Grāmatžurnāls "Benji Knewman" nopērkams Rīgas veikalos "Paviljons", "Riija", "Kolekcionārs", "Manilla", "Nice Place Telpa", galerijā "Istaba", "Globuss" grāmatnīcās Vaļņu ielā 26 un "Galleria Riga" kā arī iegādājams internetā ar piegādi jebkur pasaulē. Piegāde Latvijas teritorijā bez maksas.

Grāmatžurnāls nopērkams arī Kanādā, ASV, Nīderlandē, Lielbritānijā, Austrijā, Libānā, Austrālijā, Jaunzēlandē un citur – kopā 22 valstīs.

"Benji Knewman" sestais laidiens iznācis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!