Aktualitātes
29.08.2018

Izdots jauns Latvijas mākslinieku radīts žurnāls bērniem "Pikolo"

Komentē
1

28. augustā dizaina, rotaļlietu un dāvanu veikalā "Mazā cilts" tika prezentēts jauns žurnāls pirmsskolas vecuma bērniem "Pikolo", ko radījuši ilustratori Elīna Brasliņa, Anna Vaivare un Roberts Rūrāns un rakstniece Luīze Pastore.

Pikolo ir vārds žurnāla galvenajam varonim — zinātkāram, rotaļīgam un draudzīgam mākonītim, kura sapņi ir lieli, un tas spēj paveikt ļoti daudz. Žurnāla lapaspusēs var iepazīties ar Pikolo radošo daudzpusību un viņa draugiem, kuri mīt stāstā, komiksā un aizraujošos uzdevumos. Izdodot žurnālu, īpaši padomāts par papīra kvalitāti un tā biezumu, lai bērni ērti ar to var darboties — griezt, zīmēt, krāsot un pat apgleznot.

Pirmais "Pikolo" izdevums ir ar vienotu tēmu, kas vēsta par profesiju dažādību. Žurnāla atvērumos tiek apskatīti amati, par kuriem bērni jau būs dzirdējuši, un arī tādi, kas ir ārpus ikdienišķā un ļaus vaļu bērna fantāzijai.

Par izlolotās idejas realizāciju un jauna izdevuma nepieciešamību jaunākajai paaudzei žurnāla radošā direktore Līga Kitchen saka: "Strādājot pie žurnāla izveidošanas, jau no paša sākuma zinājām, ka vēlamies veidot tēlu, kura forma varētu būt brīva un elastīga, pēc iespējas vairāk atstājot telpu bērna iztēlei. Pikolo krāsas var mainīties atkarībā no sajūtām un apstākļiem, uzsverot, ka katra bērna emocija ir svarīga un prasa ieklausīšanos. Viens no žurnāla mērķiem ir komunikācija ar bērnu, spēja iejusties bērna pasaulē un viņa valodā. "Pikolo" žurnāls caur dažādiem radošiem uzdevumiem paver iespēju interesantām sarunām ar bērnu — kā tu šodien jūties? Par ko tu šodien varētu kļūt? Tev tik labi sanāk pūst burbuļus! Varbūt tu būsi burbuļpūtējs? Vai sapņu aita? Vai kosmonauts? Kāpēc sētnieka darbs ir svarīgs? Ko darbā dara mamma?"

Žurnālu var iegādāties dizaina, rotaļlietu un dāvanu veikalā "Mazā cilts" (Rīgā, Hospitāļu ielā 5), dizaina papīrlietu veikalā "Manilla" (Rīgā, Tērbatas ielā 55), galerijā "Istaba" (Rīgā, Kr. Barona ielā 31a) un grāmatnīcā "Mr. Page" (Rīgā, Miera ielā 4). Tā cena – 3,90 eur. Drīzumā žurnāls būs pieejams arī lielākajās apgāda "Jānis Roze" grāmatnīcās visā Latvijā, taču ar piegādi uz jebkuru pasaules malu to var pasūtīt internetā.

Nākamais "Pikolo" izdevums gaidāms jau šī gada decembra sākumā, lai no jauna priecētu mazos lasītājus ar radošiem uzdevumiem, stāstiem un komiksiem, bet 2019. gadā paredzēts izdot 4 žurnāla numurus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!