Foto: Sara Palmieri
 
Aktualitātes
27.09.2017

"ISSP Skola" piedāvā jaunu kursu – "Ievads fotogrāfijā"

Komentē
0

Fotogrāfijas izglītības platforma "ISSP Skola" no 26. oktobra pirmo reizi piedāvā ievadkursu ikvienam, kurš vēlas spert pirmos soļus fotogrāfijas pasaules izzināšanā un izprast attēlu veidošanas principus.

Intensīvais 2 mēnešu kurss "Ievads fotogrāfijā" piedāvā apgūt fotogrāfisko domāšanu un tehniskos pamatus ar atzītiem pasniedzējiem – Ivetu Gabaliņu (Vaivodi) un Raimo Lielbriedi. Kurss palīdzēs izprast un praktiski apgūt kameras iespējas, lai radītu tieši tādas fotogrāfijas, kādas dalībnieki vēlas. Pildot dažādus radošus uzdevumus, dalībnieki ne tikai apgūs tehniskos pamatus, bet vienlaikus mācīsies nolasīt un izmantot fotogrāfijās vizuālo valodu, lai paustu sev svarīgas idejas un saskatītu tās citu darbos. Kurss piedāvās ievadu fotogrāfiskās domāšanas pamatprincipos un sniegs ieskatu svarīgu autoru daiļradē, sākot ar fotogrāfijas pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Kurss "Ievads fotogrāfijā" ietvers kā teorētiskas lekcijas, tā praktiskas nodarbības un radošus uzdevumus grupās un individuāli. Kursa pamatā ir pasniedzēju personiskā attieksme, un tiks veicināta diskusija un sadarbība arī starp pašiem dalībniekiem. Noslēgumā katrs izveidos darbu, ko prezentēs pasniedzējiem un kursabiedriem. "Ievads fotogrāfijā" ir iespēja gan fotogrāfijas entuziastiem, gan dažādu radošo jomu profesionāļiem un studentiem attīstīt savas prasmes un izpratni par mediju iedvesmojošā un interaktīvā vidē.

Par pasniedzējiem:

Iveta Gabaliņa (Vaivode) ir praktizējoša fotogrāfe un fotogrāfijas pasniedzēja, Fotogrāfiju pasniedz kopš 2008. gada. Fotogrāfiju apguvusi Andreja Granta studijā, Bornmutas Mākslas institūtā, un Fotogrāfijas maģistratūras programmā Ālto universitātē, Helsinkos. Iveta ir guvusi vairākas balvas starptautiskos fotogrāfijas konkursos – "C/O Berlin Talents 2013", "Burn Magazine award" un CDS Dokumentālās fotogrāfijas balva, kā arī nominācijas pasaules nozīmīgākajos fotokonkursos. Viņas darbi tiek regulāri izstādīti kā Latvijā, tā ārvalstīs.

Raimo Lielbriedis ar fotogrāfiju nodarbojas kopš 1978. gada un ir Ločmeļa un Lielbrieža ambrotipu (slapjo plašu) laboratorijas līdzdibinātājs. Organizējis sešas personālizstādes un piedalījies vairāk nekā 17 grupu izstādēs. Viņa darbi atrodami kolekcijās ne tikai Latvijā, bet arī Dānijā, Polijā, Bulgārijā un Somijā. Pasniedz fotogrāfiju kopš 1999. gada.

Nodarbības notiek darbadienu vakaros Rīgas centrā. Kurss domāts ikvienam, kam patīk un aizrauj fotogrāfija un kas vēlas labāk izprast tās tehniskās un radošās iespējas – priekšzināšanas nav nepieciešamas. Kursu piedāvā Biedrība ISSP – laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 10 gadu starptautisku pieredzi.

Papildu informācija un pieteikšanās šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!