Aktualitātes
12.01.2018

Internetā bez maksas skatāma Signes Baumanes filma "Akmeņi manās kabatās"

Komentē
0

Līdz janvāra beigām ikviens Eiropas, tai skaitā Latvijas filmu skatītājs var piedalīties konkursā "#europeanfilmchallenge" un laimēt braucienu uz Berlīnes starptautisko kinofestivālu. Šajā nedēļas nogalē papildpunktus vērtējumam varēs saņemt par filmām, kas redzētas Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv, kur uz trim dienām tiešsaistē ievietota un bez maksas noskatāma Signes Baumanes godalgotā pilnmetrāžas animācijas filma "Akmeņi manās kabatās" (2014) un pieejamas arī citas, kopā vairāk nekā 100 filmas.

Kopš 2017. gada decembra risinās "Radošā Eiropa MEDIA" atbalstītā Eiropas filmu skatītāju konkursa "European Film Challenge" trešā sezona, kurā var laimēt apmaksātu ceļojumu uz Berlīnes kinofestivālu (15.-25.02.). Konkurss mudina iepazīt Eiropas kino daudzveidību un veicina dažādu kino platformu atpazīstamību, tas vienlaikus notiek Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un šogad arī Serbijā, uz Berlināli dosies pa vienam dalībniekam no katras valsts.

Lai piedalītos konkursā, skatītājiem līdz 2017. gada 31. janvārim jānoskatās 10 Eiropas filmas (ieskaitītas tiek pilnmetrāžas filmas garumā virs 52 minūtēm). Tās jāreģistrē vietnē Europeanfilmchallenge.eu un katrai no filmām jāpievieno arī fotogrāfija, kas pierāda filmas legālu noskatīšanos. Konkursa punktu sistēma mudina skatītājus iepazīt kino daudzveidību, piešķirot papildpunktus par dažādiem skatīšanās aspektiem, tostarp papildpunkti pienākas arī par "mazo valstu", piemēram, Latvijas filmām. Tāpat punktus var saņemt par katru atšķirīgo izmantoto platformu – citu kinoteātri, TV kanālu, tiešsaistes platformu, festivālu u.c., tādējādi aicinot skatītājus meklēt un apzināt sev neierastus kino skatīšanās veidus. Vairāk informācijas un konkursa noteikumi šeit.

Tātad portāls Filmas.lv, kur tiešsaistē pieejamas Latvijas filmas, ir ideāla platforma konkursam #europeanfilmchallenge, un šajā nedēļas nogalē (12.-14.01.) konkursā varēs saņemt papildpunktus par filmu skatīšanos tieši portālā filmas.lv. Tāpēc no piektdienas līdz svētdienai filmu klāsts, pateicoties filmu studijas "Locomotive Productions" un autores atsaucībai, papildināts ar talantīgās un aizrautīgās režisores Signes Baumanes ļoti personisko, gan pasaulē, gan Latvijā atzīto animācijas filmu "Akmeņi manās kabatās" (2014), kas savulaik saņēmusi trīs "Lielos Kristapus" un piedalījusies vairāk nekā 70 kinofestivālos 40 pasaules valstīs.

Jāatgādina, ka tikai līdz janvāra beigām, kad beigsies arī konkursa "#europeanfilmchallenge" trešā kārta, portālā filmas.lv var noskatīties režisora Vara Braslas filmu visai ģimenei "Ūdensbumba resnajam runcim" (2004) un vēl visplašākā spektra kinodarbus – no restaurētām padomjlaiku spēlfilmām un Latvijas Kultūras kanonā iekļautiem darbiem līdz jaunāko laiku filmām. Tiešsaistē noskatāmo filmu katalogs atrodams šeit.

Pēc brauciena uz Berlināli #europeanfilmchallenge turpināsies arī ar nākamo sezonu pavasarī, kad konkursa balvā būs ceļojums uz 71. Kannu kinofestivālu Francijā, bet Latvijas filmas portālā filmas.lv var skatīties jebkurā laikā visā Latvijas teritorijā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!