Indra Roga
 
Aktualitātes
08.06.2017

Indra Roga kļūst par Valmieras teātra māksliniecisko vadītāju

Komentē
0

Par Valmieras teātra māksliniecisko vadītāju kļuvusi aktrise un režisore Indra Roga.

Indra Roga strādājusi gan Daugavpils, gan Nacionālajā teātrī, savukārt Valmierā viņa 2012. gadā iestudēja M. Bulgakova lugu "Zojkina kvartira", kas lielajā zālē tika nospēlēta vairāk nekā sešdesmit reižu. Pēc tam te dažādās sezonās tapuši citi pasaules klasikas darbi – B. Pasternaka "Doktors Živago", M. Bulgakova "Meistars un Margarita" un A. Ostrovska "Muiža kaņepēs", kas jau vairākas sezonas veido Valmieras teātra lielās zāles pamatrepertuāru.

"Indras nokļūšana Valmierā uz ilgāku laiku, man liekas, ir likumsakarīga. Gan tāpēc, ka viņas rokās ir atdzīvojusies Valmieras teātra lielā skatuve un sagādāti reizēm neizpildāmi uzdevumi visai tehniskajai un aktieru trupai, gan tāpēc, ka viņa, būdama ideāliste un mācīdama jaunos aktierus, parūpēsies par aktieru trupu, tās atjaunotni aktieru individuālo izaugsmi un lomu uzdevumiem. Mums ir paveicies ar Indru, un viņai arī ar mums, tāpēc ceru, ka, blakus sadzīvojot daudzajiem viesrežisoriem un Valmieras teātra vecmeistariem, teātris un tā iemītnieki iegūs vēl lielāku pārliecību par saviem spēkiem un iedvesmu", stāsta Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.

Jau jūlijā notiks iestājeksāmeni aktieru nodaļā Latvijas Kultūras akadēmijā, kur tiks uzņemti studenti, kas tiks gatavoti īpaši Valmieras teātrim. Kursa vadītāja būs Indra Roga.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!