Aktualitātes
18.12.2019

Igauņu simtgades filma iekļuvusi 10 "Oskara" finālistu vidū

Komentē
0

Igaunijas simtgades programmas filma "Patiesība un taisnība" ("Truth and Justice/ Tõde ja õigus") kļuvusi par vienu no 10 finālistēm, kas cīnīsies par ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" kategorijā "Labākā ārvalstu filma", raksta "Delfi.lv".

Filmas pamatā ir igauņu literatūras klasiķa Antona Tamsāres tāda paša nosaukuma romāns, kas piecās daļās iznāca no 1926. līdz 1933. gadam un latviešu lasītājiem pazīstams ar nosaukumu "Zeme un mīlestība".

Līdzās "Patiesībai un taisnībai" par "Oskaru" sacentīsies Kannu kinofestivālā apbalvotā dienvidkorejiešu filma "Parasite" ("Parazīts"), franču "Les Miserables" ("Nožēlojamie"), spāņu režisora Pedro Almodovara jaunākais darbs "Pain and Glory", čehu filma "The Painted Bird", Ungārijas "Those Who Remained", Ziemeļmaķedonijas "Honeyland" ("Medus zeme"), kas bija skatāma šīgada Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā, Polijas "Corpus Christi", Krievijas "Beanpole" un Senegālas pieteikums "Atlantics". Kopā šai kategorijai bija pieteikta 91 filma.

Filma "Patiesība un taisnība", kas uz ekrāniem nonāca februārī, kļuvusi arī par visu laiku visvairāk skatīto Igaunijas filmu. Jau ziņojām, ka šādu sasniegumu Latvijā uzrādījusi filma "Dvēseļu putenis".

Latvija šogad "Oskara" balvai kategorijā "Labākā ārvalstu filma" virzīja Dāvja Sīmaņa filmu "Tēvs Nakts" par ebreju glābēju Žani Lipki, savukārt no Lietuvas ārvalstu filmas kategorijā tika pieteikta režisora Kristijona Vildžūna filma " Senekos diena" ("Senekas diena"), kuras veidošanu atbalstījusi arī Latvijas un Igaunija.

2014. gadā "Oskara" balvas fināla pretendentu vidū bija Igaunijas un Gruzijas kopražojuma filma "Mandariinid" ("Mandarīni").

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!